Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Krijgt Nenner gelijk?

Voor Charles Nenner is het duidelijk: de Dow Jones gaat de komende jaren naar 5000! Als je het nieuws wil halen dan moet je ferme uitspraken doen en dat doet deze Nenner dan ook. Goud naar 2500 en een aanzienlijk militair conflict in 2012. U kunt het allemaal horen op deze link.  Deze Nenner heeft een aardige reputatie, naar ik vernomen heb, en om die reden kennelijk een groot aantal volgers.

Negatief of positief

De trouwe lezers weten dat ik niet positief gestemd ben over de beurs. We zitten naar mijn mening in een correctiefase, maar stel dat dit niet juist is en de recente toppen in april markeren het einde van deze herstelfase, wat dan? In dat geval kan die Nenner wel eens gelijk hebben en gaat de Dow Jones binnen twee jaar naar 5000.

Voor de Dow Jones en de S&P 500 zijn daar ook op basis van andere analyse methodes argumenten voor aan te dragen, maar deze hebben op dit moment in mijn ogen een beperkte voorspellende waarde. Wel ben ik, net als Nenner, van mening dat er een redelijke kans bestaat dat we naar de 5000 of lager gaan in de Dow Jones maar dat heb ik in maart 2009 al geschreven.

Een plaatje voor de negatievellingen onder ons. Let wel dit scenario is niet onmogelijk maar slechts van toepassing indien we duidelijk onder 880 zakken in de S&P 500.

S&P 500 31 augustus 2010
S&P 500 31 augustus 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Wat is er nu aan de hand

Alle lange termijn bespiegelingen zijn aardig om over te mijmeren, maar daar schieten we als belegger of trader nu niet veel mee op. Voor beleggers is de vraag van belang: moet ik mijn belang in aandelen verhogen, of moet ik verkopen? Geen van beiden is mijn antwoord.

Mijn scenario gaat er vanuit dat het herstel sinds maart 2009 nog niet compleet is en, na afronding van de huidige correctie fase ruimte is voor een verdere stijging van de koersen.

Voor traders is de vraag van belang of er mogelijkheden zijn om van een daling te profiteren door middel van een short positie.

Deze vraag is lastiger te beantwoorden. We zitten naar mijn mening nog in dezelfde situatie als vorige week met dit verschil dat een stijging tot 340 nu minder waarschijnlijk is geworden.

Dit scenario strepen we dan ook weg.

Twee opties

Ik ga ervan uit dat de dalingsfase is gestart. Op dit moment is niet duidelijk waar we in deze beweging zitten. Is de daling 341-308 één beweging en dienen we uit te gaan van een herstel over deze daling. Of is de opleving van gisteren voldoende geweest en komt er een versnelling in de daling. In het eerste geval is een herstel mogelijk tot 325-328. In het laatste geval moeten we de komende dagen rekening houden met een daling onder 300 op korte termijn. De koersdoelen liggen in beide gevallen in het gebied 280-290. Maar dat wist u al.

AEX 31 augustus 2010
AEX 31 augustus 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

AEX 31 augustus 2010 grafiek 2
AEX 31 augustus 2010 grafiek 2

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Conclusie

Er zijn argumenten die de visie van Charles Nenner (DOW Jones 5000) ondersteunen maar dat is op dit moment nog niet mijn uitgangspunt.  Ik ga uit van een correctie welke, zodra compleet, gevolgd word door nog een stijgingsfase.

Voor de korte termijn is er evenwel een daling te verwachten. Afhankelijk van het stadium van de daling is een herstel tot het gebied 325-328 te verwachten. In het negatieve is het herstel van afgelopen vrijdag en gisteren voldoende geweest en dienen we rekening te houden met een versnelling van de daling.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Op het forum vindt u meer analyses en discussie over de beurzen. Daar wordt serieus en hard gewerkt en zijn mooie grafieken te vinden en goede analisten. Ook hebben wij een beleggerskroeg geopend.

In deze kroeg, kunt u de dagsluiting van de AEX maar eens voorspellen. Het indienen van de beste voorspelling levert de “KB Guru van de dag” titel op. Uiteraard zullen de kurken knallen voor de titelhouder.

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/beleggerskroeg-geopend

Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Krijgt Nenner gelijk?”

  1. Avatar

    We hebben dezelfde voorspelling gehad 2-02-2022 komt er possitieve energie op moeder aarde een maand later zullen de banken vallen want Geld is slechte energie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *