Lekker lui de markt verslaan

Tip van de week: koop iShares Euro Stoxx Select Dividend

Het advies om deze tracker aan te kopen is een herhaling van het advies van 11 december 2008. Toen werd deze tracker geadviseerd tegen een prijs van € 14,99. Inmiddels, ruim 1 ½ later staat de koers op € 18,70. Daarnaast keert deze belegging nog een dividend – ieder kwartaal –uit van momenteel 3,54 %.

Dit dividend vormt ook de grondslag van deze belegging. De 30 aandelen in dit mandje worden namelijk geselecteerd op hun hoge dividendrendement. Het zijn altijd gerenommeerde Europese bedrijven. Vanwege het hoge dividend over het algemeen ook bedrijven uit relatief defensieve sectoren zoals telecom, olie, nutsbedrijven en de financiële dienstverlening. De samenstelling van het mandje vindt eenmaal per jaar plaats.

Deze strategie is gebaseerd op de uit de VS stammende Dogs of the Dow-strategie. Op deze wijze koop je als belegger altijd de goedkoopste bedrijven – want het hoogste dividendrendement – uit een gerenommeerde index. Vervolgens hoef je als belegger een jaar niets meer te doen. Na een jaar wordt de samenstelling vernieuwd. En zo verder. Deze strategie heeft – enkele uitzonderingen daargelaten – de index steevast verslagen.

De voornaamste holdings in de huidige tracker zijn: Enel, Deutsche Telekom, Banco de Sabadell, Belgacom, France Telecom, Banco Santander, KPN, SNAM Rete Gas, Wartsila en ENI. Naast KPN maken Wolters Kluwer, Fugro en Unilever deel uit van het mandje.

Het rendement bedroeg sinds 1 jan dit jaar 3, 43 %. Dat is exclusief het uitgekeerde dividend. Ter vergl. de AEX renderde in deze periode 1,3 %.

Het mandje staat genoteerd aan Euronext en wordt dagelijks verhandeld onder tickersymbool IDVY.

Datum advies: 3 augustus 2010
Koers: € 18,70
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M62S72

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Mijn huidige klanten ook niet. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Jan-willem Nijkamp
Fintessa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.