Deze keer niet een enkele belegging maar een beleggingsstrategie: Koop Dogs of the Dow.
Dogs of the Dow is een strategie waarbij de belegger op de eerste beursdag van het nieuwe jaar de 10 aandelen uit de Dow Jones-index met het hoogste dividend aankoopt. De rest van het jaar doet de belegger vervolgens niets meer. Pas op de eerste beursdag van het er op volgende jaar herhaalt de belegger deze actie. De strategie is eenvoudig en ijzersterk. Men koopt de 10 aandelen met het hoogste dividend (en dus de 10 goedkoopste aandelen) uit een gerenommeerde index. Aandelen met een hoog dividend outperformen op de lange termijn en men koopt ze tegen een lage prijs.
De strategie realiseerde sinds 1973 (ontstaan van de strategie) 17,7 % gemiddeld per jaar, een ruime outperformance van de Dow Jones zelf! In 2010 was het rendement 15,5 % (in dollars), in 21009 was het rendement 22,7 %. In 2008 was het verlies in euro’s zo’n 35 % (AEX ruim 52 % verlies).
Voor 2011 is de nieuwe samenstelling: AT & T, Verizon, Pfizer, Merck, Kraft, Johnson & Johnson, Intel, DuPont, McDonald’s en Chevron. Het dividendrendement loopt van 3,16 % (laagste) tot 5,85 % (hoogste).
De strategie is te volgen op de site: www.dogsofthedow.com.
Datum: 3 januari 2011
Koers: geen koers van de strategie
ISIN Code: geen
De belegger zal alle 10 aandelen moeten kopen om de strategie exact te volgen!
Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze aandelen, klanten wel. De redactie heeft geen positie in de genoemde aandelen. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.
[advertentie]
Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.
[einde advertentie]
Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep
Start met Automatisch Beleggen
De cyclische groei zal in 2022 aanhouden, zij het aan een gematigder tempo omdat de wereldeconomie nu in haar mid-cycle is beland.
Trading in contracts for difference bereikte in 2021 een nieuw record. Desalniettemin vrezen de analisten een ommekeer als de algemene voorwaarden voor beleggers niet verbeteren.
Resultaten uit het verleden,vormen geen garantie voor de toekomst. Die disclaimer blijkt op meer waarheid te berusten dan menigeen lief zal zijn.
De economische gevolgen van de coronavirus pandemie hebben eens te meer aangetoond dat in tijden van crisis karakter bovendrijft. Dit geldt ook voor de aandelenmarkt.