Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Corporates in het nauw

Het leven van de grote corporates gaat niet langer over rozen. In de VS hangen bedrijven uit de farmaceutische sector gigantische boetes boven het hoofd, omdat ze willen en wetens miljoenen Amerikanen verslaafd hebben gemaakt aan pijnstillers. Maar ook de grote jongens uit de techsector wordt het vuur steeds meer na aan de schenen gelegd. Bedrijven als Apple, Facebook, Amazon en Google hebben al miljarden dollars aan boetes moeten betalen in Europa vanwege het schenden van de anti-trust regels.

Nu moeten ze zich in de VS gaan verantwoorden over hun anti-trust gedrag. De aanval op de gevierde namen van weleer komt over een breed front. Het ministerie van Justitie doet onderzoek, maar ook het Huis van Afgevaardigde en op statenniveau scherpen talloze openbare aanklagers hun messen. Opvallend is dat zowel Republikeinen als Democraten de onderzoeken van harte steunen.

De vraag is welke sector hierna aan de beurt komt en in het beklaagdenbankje belandt? Bij Wijtvliet Research gaan we ervan uit, dat dat de oil majors zullen zijn. De eerste aanklachten zijn al geformuleerd en sommige staten willen dat de oil majors gaan mee betalen aan de kosten voor het bestrijden van de gevolgen van de klimaatverandering.

Het wordt het tijd dat beleggers kritischer naar hun portfolio gaan kijken.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *