Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Cannabisaandelen nog steeds kansrijk

Na de hype rond cannabisaandelen vorig jaar, hebben veel vertegenwoordigers van de industrie het in 2019 aanzienlijk slechter gedaan. Maar veel experts geloven in een comeback.

Cannabis Is Een Spectaculaire Groeimarkt

Bent u benieuwd welke aandelen kansrijk zijn? Wij hebben aandelen van vier bedrijven geselecteerd die kunnen profiteren van deze groeimarkt. In een rapport van 18 pagina’s leggen wij uit welke aandelen dit zijn en wat hun opwaarts potentieel is.

KLIK HIER om het rapport te bestellen.

De legalisatie van cannabis in Canada trok vorig jaar veel nieuwe investeerders aan. Vertegenwoordigers in de branche zoals Aurora Cannabis , Canopy Growth , Tilray of Cronos behoorden tot de populairste aandelen in het segment en inspireerden veel beleggers om te kopen in de hoop op een enorme groeimarkt.

Source: FInance Yahoo
Aurora Cannabis

Maar in 2019 verminderde het enthousiasme merkbaar: Aurora cannabis heeft meer dan de helft van zijn waarde verloren sinds het hoogtepunt in oktober 2018. Sindsdien is Canopy in dezelfde mate gedaald en Tilray-aandelen hebben bijna 90 procent verloren sinds het hoogtepunt in de herfst van 2018. Voor Cronos was de prijsdaling een beetje vertraagd – sinds de hoogtepunten in februari was het hier echter ook maar liefst 50 procent lager.

Niet relaxed

De zwakke prestaties van cannabisaandelen, vooral in de afgelopen zes maanden, hebben veel beleggers nerveus gemaakt. Angst voor een fundamentele overwaardering op de markt werd wijdverbreid en twijfels over de dure groeiambities van de bedrijven in combinatie met mogelijk slechter dan verwachte vraag namen toe. Maar veel experts zien er nog steeds kansen. Omdat er volgens hen nog steeds aanwijzingen zijn dat de industrie zeker toekomstpotentieel heeft.

Tendensen van legalisatie in steeds meer landen

Ten eerste zijn er de lopende legalisatie-inspanningen op wereldschaal. Cannabisproducten zijn nu in veel landen vrijgegeven voor medisch gebruik en in vele andere is het legalisatiedebat of op zijn minst een overeenkomstige discussie op landniveau in volle gang.

Met name de VS, een van de markten met het grootste groeipotentieel, moet in dit verband nauwlettend worden gevolgd. Cannabis is nog steeds illegaal op federaal niveau, maar veel staten hebben al legalisatie afgedwongen. President Donald Trumpheeft het onderwerp niet op de prioriteitenlijst geplaatst, dus duidelijkheid op het gebied van regelgeving wordt niet op korte termijn verwacht.

Maar in de Verenigde Staten zijn er in 2020 presidentsverkiezingen en dat Donald Trump een tweede termijn zoekt, heeft hij al duidelijk gemaakt. Afhankelijk van hoe andere presidentskandidaten worden gepositioneerd, kan Trump ook worden gedwongen om van federale cannabislegalisatie een campagneonderwerp te maken – potentieel groene herbicide-verwijdering kan sneller zijn in de Verenigde Staten dan veel waarnemers vermoeden momenteel – vooral op het gebied van medicinale cannabis.

Cannabisproducten worden diverser

Maar medicinale cannabis is slechts een druppel in de emmer, gezien het potentieel van andere cannabisproducten. In afwachting van een mogelijke vraagexplosie heeft de drankgigant Constellation Brands al vroeg een aandeel in de cannabismarktleider Canopy Growth veroverd. Noch heeft het minderheidsbelang in het Canadese cannabisbedrijf vruchten afgeworpen voor de Amerikanen; ’s werelds grootste cannabisproducent rapporteerde onlangs een verlies van miljarden en bleef ook onder de verkoopverwachtingen van de markt,

Maar Constellation hoopt dat een uitbreiding van het assortiment Canopy het bedrijf op weg naar succes zal leiden. De legalisatie van eetbare cannabisproducten wordt medio oktober verwacht in Canada – Canopy beweert zich te hebben voorbereid met een sterke productpijplijn die niet alleen drankjes maar ook chocolade en plannen om de markt dit jaar te veroveren omvat.

Veel experts verwachten ook dat de cosmetica-industrie steeds interessanter wordt voor cannabisbedrijven. Er zijn al tal van producten op de markt, die zijn verrijkt met het groene kruid – ook hier bieden cannabisproducenten een mogelijke miljardmarkt.

Zullen de cijfers beter worden?

Met de toename van potentiële markten en een uitbreiding van het assortiment, zullen de recente zwakke balanscijfers van cannabisproducenten er waarschijnlijk weer beter uitzien – vooral bij die bedrijven die breed zijn gevestigd en financieel sterke partners achter zich hebben.

Ook een kijkje waard zijn aandelen van bedrijven in de industrie die zich in niches hebben gevestigd – zoals Innovative Industrial Properties , die duidelijk beter hebben gepresteerd in hun segment. De Groep profiteert van een speciaal bedrijfsmodel: IIP verkoopt zelf geen cannabis en verschijnt niet als een producent, maar fungeert als een REIT en investeert als zodanig in onroerend goed dat wordt verhuurd aan cannabisbedrijven.

Voor beleggers een interessante investeringsoptie om deel te nemen aan de cannabismarkt. Omdat REIT’s een speciale positie innemen onder beursgenoteerde vastgoedbedrijven, omdat ze wettelijk verplicht zijn tot een minimale distributieratio van 90 procent. Daarom zijn ze geschikt als depotmengselomdat ze een veilige bron van inkomsten vormen vanwege het verplichte dividend.

Ondanks de recente zwakte in grote delen van de sector, beschouwen veel experts cannabisaandelen nog steeds als een aantrekkelijk investeringsveld. Met toenemende legalisatie-inspanningen en een breder scala aan producten, of met een focus op een bepaald segment, kunnen cannabisaandelen hun dieptepunten bereiken en misschien nieuwe hoogten bereiken.

Cannabis Is Een Spectaculaire Groeimarkt

Bent u benieuwd welke aandelen kansrijk zijn? Wij hebben aandelen van vier bedrijven geselecteerd die kunnen profiteren van deze groeimarkt. In een rapport van 18 pagina’s leggen wij uit welke aandelen dit zijn en wat hun opwaarts potentieel is.

KLIK HIER om het rapport te bestellen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Cannabisaandelen nog steeds kansrijk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *