Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wat omhoog gaat…

Een gezegde is dat wat omhoog gaat ook weer omlaag moet. Dit geldt ook voor de aandelenmarkten. De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben lange tijd geen grote correctie gezien. Analisten verwachten daarom nog dit jaar een terugval van 5% voor de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 -index.

“Het is alleen zes keer eerder sinds 1950 voorgekomen dat de S&P 500-index tenminste een jaar zonder een correctie van 5% zich ontwikkelt, de langste sinds 1995”, aldus Ryan Detrick, van LPL Financial.

126% per jaar winst

Wilt u profiteren van de kansen van de Amerikaanse beurs? We hebben een automatische handelssysteem voor de Amerikaanse beurs gevonden die het prima doet. Met een startkapitaal van slechts $15.000 kon u dit laten groeien tot maar liefst $185.700 in tien jaar tijd. Het jaarlijks rendement bedraagt 126%.  Wilt u meer weten over dit systeem? Vraag de gratis informatie aan. KLIK HIER >

 

Een robuuste ontwikkeling van de bedrijfswinsten, lage inflatie, het ruime beleid van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten en de lage waarderingen waren een cocktail die aandelen vleugels hebben gegeven. De waarderingen zijn echter opgelopen en op een gegeven moment treedt de wet van de zwaartekracht in werking. De langste periode zonder een 5%-correctie was tussen december 1994 en juli 1996. Destijds stegen de aandelen van grote bedrijven met meer dan 40%.

 

De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500-index is sinds het einde van de laatste correctie (op 27 juni 2016) met 19% gestegen. De sterkste terugval was dit jaar 2,8%. In de afgelopen jaar maakte de index 42 nieuwe toppen en steeg met 14%. De andere beursgraadmeter zijn ook in de lift. De Dow Jones heeft bijvoorbeeld gisteren de hoogste stand ooit aangetikt op 21,532.14,

De gemiddelde correctie binnen een jaar is sinds 1950 circa 13,6%. Ongeveer 91% van alle jaren had een correctie van 5% terwijl 54% een terugval van minimaal 10% kende. Op basis van deze cijfers is dus een correctie voor het einde van dit jaar waarschijnlijk.

Het tijdstip van de zwakte blijft moeilijk te bepalen. De koersen kunnen nog steeds omhoog als bijvoorbeeld het komende cijferseizoen die deze week begint, voor verrassingen zorgt. De verwachting is dat bedrijven in de S&P 500 een winststijging van gemiddeld 6,4% in het tweede kwartaal melden. De werkelijke bottom-line groei kan 9% bedragen. In de afgelopen vijf jaar hebben de bedrijfsresultaten de prognoses met 4,2% overtroffen.

Wacht niet langer en beleg als een professional met automatische systemen. Wij hebben voor u de beste vijf geselecteerd uit 773 systemen. Vraag de gratis informatie aan. Meer Informatie >

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Wat omhoog gaat…”

  1. Avatar

    Inderdaad, er zit iets aan te komen…. De Dow heeft qua bewegingen omhoog alles al gehad en de S&P 500 kan ook als zodanig worden beschouwd. Wat wellicht in 2008/2009 aan geld verloren is kan ditmaal ruimschoots goedgemaakt worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *