fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX nadert verkoopmoment

De DAX was wederom positief gestemd en nadert – met de aanstaande draaiing van de rode golven en de ommekeer van de lichtblauwe cycli – een verkoopmoment. Voor de huidige handelsdag leveren de cycli een positieve formatie.

DAX 13 juli 2017
DAX 13 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “DAX nadert verkoopmoment”

  1. Avatar

    Een index nadert altijd een verkoopmoment,het is daarbij van belang om te weten of dit slechts een correctie, is waarna het weer terugkeert, of dat het om de trend gaat die draait. Daar geeft deze methode geen duidelijk antwoord op.

    Maar bekeken vanuit het ‘normale’ technische analyse werk naderen meerdere indexen hun verkooppunt, waaronder de DAX.., en als de éen gaat gaan nu eenmaal de anderen ook.De éen heeft ‘last’ van een langdurige correctie en bij een ander is het de trend die draait.

    Voor de belegger een spannende tijd, maar die had überhaupt al helemaal niet aan beleggen moeten beginnen, of was op z’n minst op tijd er uit gegaan..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *