Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Duitse beurs: correctie in aantocht

De cycli duiden op een consolidatiefase (draaiing van de rode bundels boven de donkerblauwe), terwijl de scherp wegdraaiende lichtblauwe lijn een nieuw instapmoment belooft. Hierdoor nemen de kansen op een kortstondige correctie in de komende handelsdagen toe. E.e.a. tast de (nog steeds) gematigd positieve vooruitzichten voor de komende weken overigens niet aan.

DAX 14 juli 2017
DAX 14 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.