Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Voor 2021 verwachten de professionals beursrecords

Een spectaculair beursjaar loopt ten einde: eerst een nieuw record op de DAX in februari, dan de recordcrash een maand later in de nasleep van de Corona-crisis, gevolgd door een snel herstel. Deskundigen hebben er vertrouwen in dat de zaken in 2021 verder zullen verbeteren.

Bert Flossbach staat al een paar jaar op de beurs. De oprichter en bestuurslid van vermogensbeheerder Flossbach von Storch heeft echter nog geen jaar als 2020 meegemaakt: “Eerst de crash in maart, daarna het snelle koersherstel – het was echt een gek jaar”, zegt hij.

Steeds opnieuw blijkt dat in tijden van grote onrust de particuliere belegger of te vroeg of te laat uit de markt stapt.

Veel particulieren hebben ook niet de tijd en de kennis om de markten te volgen. Daarom bieden wij Automatisch Beleggen aan. Op die manier heeft u er geen omkijken naar en u vermijdt emoties. Tegelijkertijd behoudt u alle vrijheid.

Wij hebben een robot ontwikkeld dat automatisch belegt en kan inspelen op zowel een stijging als een daling van de beurs.

Het klinkt ongelooflijk maar we hebben dit jaar een rendement daarmee gehaald van liefst 119%. Sinds 2015 is er winst van ruim 417% geboekt. Wij verwachten dat de beweeglijkheid ook in 2021 zal aanhouden en wij hiervan kunnen profiteren.

Klinkt het interessant ? Wij hebben een brochure samengesteld. Hierin leggen wij uit hoe Automatisch Beleggen tot stand is gekomen, wat u kunt verwachten, hoe het werkt, wat de kosten en risico’s zijn en hoe u zich kunt aanmelden.

Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Ironisch genoeg zou het moeilijk te bevatten zijn als de Dax 2020 zou afsluiten met een recordhoogte na deze enorme inzinking van meer dan 30 procent in maart. De Amerikaanse Dow Jones Index overschreed in 2020 voor het eerst de grens van 30.000.

De Dax staat nog een paar punten onder het record van bijna 13.800 punten van februari, maar het jaar heeft nog een paar dagen. En als het in 2020 niet lukte, zou het ook geen drama zijn.

Nieuwe records op de Dax in zicht
Omdat de signalen in ieder geval goed zijn dat de Dax in 2021 een nieuw record zal bereiken. Zo zien de DZ Bank en investeringsmaatschappij Union Investment de Dax eind volgend jaar op 14.000 punten. Commerzbank acht zelfs 14.200 punten mogelijk. De fondsmanager Jens Ehrhardt geeft zelfs 16.000 punten als doel voor de lente. Ehrhardt is ervan overtuigd dat “de monetaire impuls van de centrale banken de aandelenmarkten zal blijven doen stijgen”.

Het vertrouwen van de experts is gebaseerd op het feit dat de centrale banken zullen blijven vasthouden aan hun expansieve monetaire beleid. “Het coördinatensysteem van het monetair beleid wordt momenteel opnieuw gekalibreerd”, zegt Jens Wilhelm, die verantwoordelijk is voor portefeuillebeheer en onroerend goed in de Union Investment Board of Management, verwijzend naar het voorbeeld van de Amerikaanse Federal Reserve. “De Fed is begonnen, anderen zullen volgen. U herinnert zich uw inflatiedoelstellingen en tolereert een tijdelijke overschrijding van de inflatie. ”Door deze hogere inflatietolerantie kunt u zich sterker richten op groei. “Het monetaire beleid zal nog lang extreem soepel blijven.”

Vanuit het standpunt van de deskundige is er ook steun van de staat: “Tot nu toe rustte de last van het bestrijden van de crisis vooral op het monetair beleid. Nu krijgen we een tweede pijler in de vorm van fiscaal beleid. Corona betekent het einde van de bezuinigingen ”, analyseert Wilhelm.

De economie herstelt zich van de coronapandemie
Daarnaast gokken de beursprofessionals erop dat de economie de coronapandemie achter zich laat. Zelfs als het in de winter een beetje tegenzit, verwacht Commerzbank in het voorjaar een sterk herstel. Ten eerste zou de infectiegraad moeten afnemen vanwege de warmere temperaturen . Ten tweede zouden wijdverbreide vaccinaties vanaf de herfst moeten leiden tot adequate immunisatie van de bevolking.

Ten derde zullen consumenten een deel van het hoge spaargeld dat ze hebben opgebouwd, vooral in het voorjaar besteden. “Volgens onze schattingen bedragen deze coronabesparingen in Duitsland maar liefst vier procent van het beschikbare inkomen”, schat Jörg Krämer, hoofdeconoom bij Commerzbank. Economen van Commerzbank verwachten dat de Duitse economie, net als de meeste landen in het eurogebied, uiterlijk eind volgend jaar terugkeert naar het niveau van voor de crisis. Voor het jaargemiddelde in 2021 voorspellen ze een groei van 4,5 procent voor Duitsland en vijf procent voor het eurogebied. Dit maakt ze optimistischer dan de gemiddelde econoom.

Sterke groei van de bedrijfswinsten
De normalisatie zal zichtbaar zijn in de bedrijfswinsten. “Winsten zullen in 2021 prijsdrivers zijn. We verwachten een stijging van de wereldwijde bedrijfswinsten met wel 30 procent op jaarbasis ”, zegt Wilhelm. Tegelijkertijd houden de lage of negatieve reële rendementen de waarderingen op een hoog niveau. “Het is bijna het beste van alle werelden voor aandelen”, zegt de kapitaalmarktstrateeg. Over het algemeen verwacht hij een verandering in de favoriete regio’s en stijlen. “Het economische herstel zal cyclische effecten helpen, maar ook waarde-aandelen in de loop van het jaar”, besluit hij. Tegelijkertijd benadrukt Wilhelm de kansen op een succesvolle titelselectie: “Corona is een trendbooster en leidt tot een grotere differentiatie tussen winnaars en verliezers.”

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *