Er zijn maar weinig periodes in de beleggershistorie waarin de markten rustiger waren dan nu. Dat moet beleggers toch echt eens aan het denken zetten. De wereld wordt er op zijn zachtst gezegd niet zekerder op en er lijken meer en meer onvoorspelbare krachten aan het werk. Een kleine greep: Brexit, Trump, impeachment, Noord-Korea, IS en toenemende terrorismedreiging met grotere aanslagen, de recente downgrade van China door Moody’s (voor het eerst sinds 1989!) en verkiezingen in Italië later dit jaar.
6,3% Vaste Rente! Looptijd 2 jaar.
Klik hier voor meer info…
Maar het lijkt aandelenmarkten niets te deren, record na record werd dit jaar al gebroken. Misschien is juist dát reden tot extra zorg…
Het kalmste investeringsklimaat in 20 jaar
De Financial Times gaf recent inzicht in de volatiliteitsstatistieken van de huidige markt. De VIX-index, die de gemiddelde verwachte volatiliteit op de korte termijn van de belangrijkste Amerikaanse aandelenbeurs, de S&P500, weergeeft, daalde daags na de Franse verkiezingen naar het laagste niveau sinds 1993.
Slechts op drie andere dagen sinds deze graadmeter bestaat, werd een nog lagere stand bereikt. De gerealiseerde volatiliteit van de S&P500 gemeten over een periode van 90 dagen is gedaald tot slechts 6,7%. Daarmee is dit de rustigste markt sinds 1995. En in slechts 3% van de handelsdagen sinds 1928 heeft de S&P500 een nog lagere volatiliteit gerealiseerd.
Maar wanneer het mis gaat, gaat het goed mis.
Veel beleggers kijken er waarschijnlijk niet eens meer van op, maar de markt is simpelweg té rustig. Wij denken dat als het mis gaat op de markten, het héél erg mis zal gaan. Het lijkt erop dat veel beleggers het als normaal zijn gaan ervaren dat de rentes ultralaag staan, er voldoende liquiditeit is en centrale bankiers doen wat ze kunnen om de zaak op de korte termijn te sussen.
Maar aan de periode van versoepelend monetair beleid is een einde gekomen met een inflatie die eindelijk weer oploopt en rentes die omhoog kruipen. Centrale banken draaien de geldkraan vanaf nu eerder dicht dan open.
Ook staan de waarderingen van aandelen – vooral in de Verenigde Staten ¬– op recordhoogtes, terwijl door stijgende kosten de bedrijfswinsten in verhouding achterblijven. Die laatste hebben juist (lange tijd terecht) zo bijgedragen aan de euforie op de Amerikaanse aandelenbeurzen.
Wanneer er rimpelingen op het water komen, kan een eerste verkoopgolf wel eens snel transformeren in een tsunami aan sell orders. En beleggers die allemaal tegelijk door dezelfde nauwe uitgang willen vluchten, zullen dan niet ontsnappen aan veel lagere prijsniveaus bij orderexecutie.
Buffet zei ooit: “I became rich by always selling too early”. Om dit in de huidige omstandigheden wat vrijer te vertalen: er is niks mis mee om nú winst te nemen op winstgevende aandelenposities in uw portefeuille.
Waar liggen dan nog wel kansen?
Als antwoord op de vraag waar de kansen dan wel liggen moet u bijvoorbeeld denken aan alternatieve energie. Duurzame energie heeft de toekomst en zal uiteindelijk goedkoper zijn dan fossiele energie en dus zijn bedrijven in wind en zon goede beleggingen.
Ook in (selectief) opkomende markten liggen er mogelijkheden, waar rendementen een stuk hoger dan in ontwikkelde landen. Ondanks de vaak hogere risico’s die opkomende markten met zich mee brengen, staan deze er fundamenteel een stuk beter voor dan een paar jaar geleden.
Met olieprijzen die sinds begin vorig jaar aan een opmars zijn begonnen en die trend zich, ons inziens, dit jaar en in 2018 zal continueren, bieden olieaandelen ook de nodige kansen (zie ook ons artikel: Deze week vergadert OPEC: bodem in zicht onder de prijs van olie).
Maar nu verkopen en voorlopig even op uw handen zitten is ook een goed idee, want een andere beurswijsheid luidt: ‘Sell in May, buy in September’.
6,3% Vaste Rente! Looptijd 2 jaar.
Beleggen in Solar biedt kansen voor slimme beleggers met een vaste renteopbrengst tot wel 6,3%, maar pas op: er zijn ook risico’s aan verbonden. Een toongevende Nederlandse ontwikkelaar in zonneparken komt op zeer korte termijn met een project van 25 MW. U kunt nu uw interesse kenbaar maken via de onderstaande link. Trouwe lezers van RendabelBeleggen.nl krijgen de mogelijkheid om zich nu al aan te melden. U krijgt aanvullende informatie, het memorandum en de prospectus van het project per e-mail toegestuurd. Let op! De ervaring leert dat als een project eenmaal officieel wordt aangeboden, het dan binnen een paar uur is volgeboekt. Deelname vanaf €5.000!
Klik hier voor meer info…
Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, valuta, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.
Bron :Rendabel Beleggen
Dit is een tijd waarin het begrip ‘social mood’ meer zegt dan welk andere omschrijving dan ook.
Een tijd ook waarin uiteindelijk vele stoplosses geraakt zullen gaan worden, een,onvrijwillige,verkoopstorm op komst is betere omschrijving….
Ik vind hier de onafhankelijke analyse van financieel journalist Satilmis en de “advertorial” van een club die ons in zonne-energie wil laten investeren, te veel door elkaar lopen. Zie de linkjes naar “6,3% rendement” midden in het artikel en de passage “Trouwe lezers van RendabelBeleggen.nl krijgen nu de gelegenheid”. Ik begrijp ook wel dat er ergens een boterham verdiend moet worden, maar deze mix van journalistiek en promotie komt op mij niet sterk over.
Terwijl, de analyse zelf is zeker interessant.
Overigens beleg ik louter in NL-aandelen en komt in de EU het herstel pas net echt op gang. Ik heb zelf de laatste twee maanden al twee keer “te vroeg” verkocht, maar ben toch weer beperkt gaan meelopen. Want ja, de trend is your friend. Zie de meevallende cijfers van diverse bedrijven. Alleen in de oliesector blijft het lastig, want nee: de OPEC heeft de olieprijs toch niet omhoog gekregen.
Zo zie je maar weer!
Dow bijna op ATH.
Gaan we er door, dan zijn we los en zal de DOW niet meer omkijken tot de top der toppen.
Hoe meer onzekerheden er nu in de wereld komen, het zal de aandelen goed doen.
Raar maar waar.
Dow blijft nog wel even doorgaan ja, ondanks alle ‘onzekerheden’ hier en daar.
Het kan verkeren, de wereld in onzekerheden, en een Dow die de zekerheid heeft van een een bepaald niveau waar een verkoopstorm los zal barsten.. Wat op haar beurt dan weer herleid wordt naar die wereld in onzekerheden!..
Ik handel zelf al zo’n 37 jaar op de beurs. In vergelijk met vroeger gedraagt “de beurs” zich anders. De manipulators c.q. grootbanken en andere gelieerde instellingen hebben de taak beleggers te doen geloven dat het prima gaat in de wereld. Manipulatie speelt een veel grotere rol dan vroeger en het is voor grote partijen ook veel makkelijker deze te manipuleren. Van onrust is nog nooit iemand wijzer geworden. De belangen zijn groter dan ooit, pensioenfondsen zijn er bij gebaat dat aandelen stijgen. Kost wat kost moeten de koersen omhoog, volgens de orders van degene die aan de touwtjes trekken.
De AFM kan hier niets tegen doen want deze zullen en kunnen de USA grootbanken en bijv. Blackrock die hiervoor verantwoordelijk nooit voor t gerecht dagen. In feite is er geen markt meer, deze wordt bepaald door maar een paar partijen, de rest volgt of is de dupe. De belangen zijn te groot geworden, de beurs is een stuk minder eerlijk dan vroeger. Maar ga dat maar eens bewijzen, dat weet je pas als je zaken ziet die niet kloppen. Wanneer laten de poppenspelers de zaak omlaag knallen? Dat zal alleen gebeuren als de grote jongens er klaar voor zijn.
Vanuit technisch oogpunt zijn de bewegingen op beurzen gewoon dezelfde als 37, of 100,jaar geleden.
5 bewegingen, inclusief correcties, omhoog, waarna daling zal volgen. Dus daar is niets mis mee, of aan. Kan zijn dat je niet bekend bent met deze 5 bewegingen, dan kun je inderdaad het gevoel krijgen dat er hier en daar iets niet deugt. ‘Manipulatie’ wordt al snel uit de kast gehaald voor iets wat niet begrepen wordt…
‘De grote jongens’ hebben al meer in markten gestoken dat ooit, je denkt toch niet dat zij het zelf zijn, of zouden kunnen zijn, die een fikse marktencrash veroorzaken? Sterker nog, een marktencrash komt ook voor hen als verrassing..
Laat me raden, fundamentele analyse, of handelaar.., daar is niets mis mee natuurlijk, maar er wordt wél iets gemist daarin!..
Mij stoort het niet, advertenties, of ik zie ze niet vanwege een blocker, of ik ben er niet gevoelig voor. Zal het laatste wel zijn, als je nu al weet dat met beleggen de komende jaren niets te halen valt ben je niet zo van de beleggingsadvertenties..