Uitgelezen instapkans in Nasdaq

Tip van de week: koop Powershares QQQ

Deze week een herhaling van een enkele weken geleden uitgebracht advies om de Powershares QQQ te kopen. Het eerdere advies was iets te vroeg. We hebben inmiddels een correctie in de NASDAQ. De Powershares volgen de NASDAQ-100 index. Het is een mandje van 100 aandelen die deze index 1 op 1 volgen.

De recente daling in de NASDAQ van 2327 punten twee weken geleden naar 2147 – een daling van bijna 8 % – biedt beleggers een uitgelezen kans in te stappen in een breedsgespreide belegging bestaande uit de beste technologie bedrijven – naast diverse andere sectoren overigens – ter wereld.

De NASDAQ heeft voor het derde jaar-op-rij een slechte maand januari achter de rug. In feite was de afggelopen maand januari één van zijn slechtste maanden sinds het ontstaan van de NASDAQ in 1972.

Ondanks het luide gekrakeel over de invloed van een slechte januari maand op de rest van het jaar is in het verleden vaak gebleken dat de januari maand voor de NASDAQ weinig van invloed is op de resultaten de rest van het jaar. Zo ook bijvoorbeeld in 2009. Toen daalde de NASDAQ met ruim 6 % in januari om het jaar met een positief resultaat van ruim 53 % af te sluiten. De recente cijfers van toonaangevende technologiefondsen geven eens te meer aan dat technologie terug is na zijn complete deconfiture van 10 jaar geleden.

Datum advies: 1 februari 2010
Koers: $ 42,79
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US73935A104
Fund Ticker: QQQQ (bijnaam The Cubes)

Ondergetekende heeft zelf geen positie inn deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u de Powershares QQQ kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

3 gedachten over “Uitgelezen instapkans in Nasdaq”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.