S&P 500 koersdoel: 6.100 punten?

De afgelopen jaren hebben we herhaaldelijk gewezen op de langetermijngrafiektrend van Amerikaanse beursgraadmeter als een belangrijke ‘risico-seismograaf’. (als een belangrijke indicator voor het inschatten van risico’s in de financiële markten)

Ondersteuningszone en Recordbrekende Stijging

De combinatie van de 38-maandslijn en de fundamentele opwaartse trend sinds 2011 (momenteel op 4.304/4.229 punten) vormt vormt een aanzienlijke steunzone. Deze zone werd met succes getest tijdens de correctie van 2022 en vorig jaar. Met de huidige stijging boven het vorige record van januari 2022 op 4.819 punten, kunnen beleggers hun stops verhogen tot dit niveau om winsten veilig te stellen.

Technische Grafiekdimensie van de Koersn
Het oude record heeft ook nog een andere technische grafiekdimensie: de koersontwikkeling sinds eind 2020 kan nu worden geïnterpreteerd als een zijwaartse handelszone tussen 3.500 punten aan de onderkant en 4.800 punten aan de bovenkant.

Langetermijndoel: 6.100 Punten
De hoogte van deze trendbevestigende formatie resulteert in een ambitieus langetermijnkoersdoel van 6.100 punten voor de S&P 500. Dit zou voldoende zijn om de parallel met de eerder genoemde fundamentele opwaartse trend (momenteel op 5.803 punten) te bereiken. Beleggers moeten echter waakzaam blijven en de verlengde stop-loss op 4.800 punten in de gaten houden.}

Type Waarde (in punten) Beschrijving
Steun 3.500 Onderkant van de zijwaartse handelszone
Steun 4.304/4.229 Fundamentele opwaartse trend sinds 2011
Huidige Koers 5.251 Huidige koers van de S&P 500
Stop Loss 4.800 Verlengde stop loss
Recordhoogte 4.819 Vorige record van januari 2022
Weerstand 5.803 Parallel met de fundamentele opwaartse trend
Koersdoel 6.100 Langetermijndoel op basis van de trendbevestigende formatie

Conclusie
De S&P 500 heeft een ambitieus koersdoel van 6.100 punten, ondersteund door technische analyses en een sterke opwaartse trend. Hoewel er kansen zijn voor beleggers, blijft waakzaamheid geboden met een stop-loss op 4.800 punten.

Bron: HSBC

Tradingstrategie voor S&P 500 (gebaseerd op technische analyse):

Huidige Situatie: De S&P 500 heeft recentelijk belangrijke weerstandsniveaus doorbroken en bevindt zich momenteel boven de 4.800 punten, wat een positief signaal is voor verdere opwaartse bewegingen.

Strategie:

Instap:

  • Agressief: Overweeg om nu in te kopen, anticiperend op een voortzetting van de opwaartse trend richting het koersdoel van 6.100 punten.
  • Conservatief: Wacht op een pullback naar de steunzone rond 4.800 punten (voormalige weerstand die nu als steun kan fungeren) voordat je instapt. Dit biedt een betere risico-rendementsverhouding.

Stop-loss: Plaats een stop-loss onder de steunzone van 4.304/4.229 punten om je kapitaal te beschermen tegen onverwachte trendomkeringen.

Take-profit:

  • Eerste doel: 5.803 punten (parallel aan de fundamentele opwaartse trendlijn).
  • Tweede doel: 6.100 punten (langetermijndoel). Overweeg om een deel van je positie te sluiten bij elk doel om winst te nemen en risico te verminderen.

Aanvullende Overwegingen:

  • Risicobeheer: Bepaal vooraf hoeveel kapitaal je bereid bent te riskeren en pas je positiegrootte dienovereenkomstig aan.
  • Fundamentele Analyse: Houd rekening met belangrijke economische en bedrijfsgerelateerde gegevens die invloed kunnen hebben op de markt.
  • Volatiliteit: Wees voorbereid op mogelijke schommelingen, vooral rond kritieke steun- en weerstandsniveaus.
  • Aanpassingen: Blijf de markt actief volgen en pas je strategie aan op basis van nieuwe ontwikkelingen en marktomstandigheden.

Disclaimer: Deze tradingstrategie is gebaseerd op technische analyse en is niet bedoeld als financieel advies. Beleggen brengt risico’s met zich mee, en het is van essentieel belang om je eigen onderzoek te doen en je eigen beslissingen te nemen bij het handelen op de financiële markten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.