S&P 500: Het draait allemaal om 4800 !

In dit artikel bespreken we de prestaties van de S&P 500 in het afgelopen jaar en kijken we naar de belangrijke grens van 4.800 punten.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 20% in drie maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Prestaties van het Afgelopen Jaar

Het afgelopen jaar was indrukwekkend voor de S&P 500, met negen positieve weken die de index dicht bij zijn recordhoogte van 4.819 punten brachten. Dit resulteerde in een opmerkelijke jaarlijkse stijging van 24%.

Historische Context

Sinds 1928 hebben de Amerikaanse standaardwaarden 26 keer een jaarlijkse koersstijging van meer dan 20% ervaren. Na zo’n uitzonderlijk jaar volgen gemiddeld winsten van 5,9% in het daaropvolgende jaar, iets lager dan het historische gemiddelde van ongeveer 7%.

Technische Analyse

De S&P 500® heeft in elk van de laatste drie jaren te maken gehad met de grens van 4.800 punten. Bovendien bleef de hoog-laag range van het jaar 2023 binnen de schommelingsbreedte van het voorgaande jaar, wat resulteerde in een zogenaamd “inside year”.

Conclusie

Hoewel de S&P 500 een uitzonderlijk jaar heeft gehad, moeten beleggers niet noodzakelijkerwijs een herhaling van deze prestatie in het komende jaar verwachten. Als de S&P 500® erin slaagt om boven de 4.800 punten uit te komen en een nieuw recordhoogtepunt te bereiken, zou dit een zeer positief signaal kunnen zijn. Echter, dit is geen garantie en beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en mogelijk professioneel advies inwinnen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.