DAX heeft 400 punten dalingspotentieel

Het nieuwe jaar is begonnen met aanzienlijke volatiliteit op de Duitse aandelenmarkt. De DAX, een index die de prestaties van de grootste en meest verhandelde bedrijven in Duitsland weergeeft, heeft al twee keer een schommeling van meer dan 300 punten ervaren. Dit artikel analyseert de huidige marktsituatie en de mogelijke toekomstige trends.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 20% in drie maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Volatiliteit bij de start

Op de tweede handelsdag van het nieuwe jaar heeft de DAX voor de tweede keer een schommeling van meer dan 300 punten moeten verwerken. Beleggers kunnen zich dus niet beklagen over een gebrek aan volatiliteit aan het begin van het jaar.

Trendverandering

Zoals gevreesd, is de succesreeks van de afgelopen weken bij de Duitse standaardwaarden verbroken. Het aandelenbarometer moest gisteren een daling onder het correctie-dieptepunt van december op 16.624 punten verwerken, waarmee de besproken korte termijn topvorming werd voltooid.

Potentieel voor daling

De recente winstnemingen werden door de RSI beantwoord met een nieuw uitstap-signaal. Tegelijkertijd is er een potentieel voor een daling van bijna 400 punten, wat wijst op mogelijke verdere dalingen.

Conclusie

In tegenstelling tot de droomstart van vorig jaar, brengt de start van 2024 duidelijk grotere uitdagingen met zich mee. Dit suggereert dat beleggers voorbereid moeten zijn op mogelijke volatiliteit en prijsschommelingen. Het oude uitbraakgebied bij 16.500/16.300 punten wordt gezien als een belangrijk vangnetgebied, wat suggereert dat dit een niveau is waarop de prijs mogelijk ondersteuning kan vinden. Het is echter belangrijk dat beleggers hun eigen onderzoek doen en professioneel advies inwinnen voordat ze beslissingen nemen op basis van deze informatie.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.