DAX: De eerste “Maak of Breek” situatie van het jaar

Het nieuwe jaar is begonnen en de Duitse aandelenindex, de DAX, bevindt zich op een kritiek punt. Dit artikel analyseert de huidige situatie en wat dit kan betekenen voor beleggers.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 20% in drie maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

De Huidige Situatie Na de eerste twee handelsdagen met een bovengemiddelde hoog-laag range van meer dan 300 punten per dag, koos de DAX gisteren voor een rustiger tempo. Toch heeft de aandelenindex zich in een zeer spannende grafiekconfiguratie gemanoeuvreerd. Ondanks de uitstap signalen van verschillende indicatoren, zoals de MACD en RSI, testen de Duitse standaardwaarden de neklijn van de korte termijn dubbele top op 16.624 punten. Tegelijkertijd nadert de onderste Bollinger Band het huidige koersniveau.

Wat Betekent Dit? Als gevolg hiervan staat de DAX voor het eerste “Maak of Breek” niveau van het nog jonge jaar. Aan de bovenkant zou een duurzame herovering van de genoemde neklijn de hobbelige start van het jaar doen vergeten. Aan de andere kant kunnen sceptici een doorbraak van de onderste Bollinger Band zien als een signaal voor een uitbreiding van de consolidatie van de eerste handelsdagen.

Conclusie Het artikel voorspelt dus dat de volgende beweging van de DAX, of het nu omhoog of omlaag is, waarschijnlijk een belangrijke indicator zal zijn voor de markttrend in de nabije toekomst. Beleggers moeten deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.

Type Waarde
Weerstand (Neklijn van de dubbele top) 16.624 punten
Steun (Onderste Bollinger Band) 15.553 punten
Mogelijke steun (Oude uitbraakmarkeringen) 16.500/16.300 punten

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.