Pak aanzienlijke winst met Bayer

In de dynamische wereld van beleggen, biedt het nieuwe jaar nieuwe kansen. Een van deze kansen zou wel eens kunnen liggen bij Bayer, een van de zwakste DAX-titels van het vorige jaar.

Herstelbeweging

De zwakste aandelen van het vorige jaar hebben vaak de neiging om in de eerste handelsdagen van het nieuwe jaar een significante herstelbeweging te maken. Deze marktanomalie kan worden verklaard door “window dressing-activiteiten” van grote institutionele beleggers.

Analyse van Bayer

Om dit effect te benutten, hebben de analisten van HSBC de zwakste indexleden van DAX, MDAX en SDAX geanalyseerd. We willen niet blindelings inzetten op een “dud-rally”, maar nemen ook de specifieke grafiekontwikkeling in overweging. Dit is vooral belangrijk bij het Bayer-aandeel, want een herstel van de verliezende aandelen van het vorige jaar is geen vanzelfsprekendheid.

Positieve signalen

In deze context geeft het hoogste handelsvolume sinds 2010 – eind november behaald – hoop op een “finale verkooppaniek”. Ook de relatieve sterkte was recentelijk extreem laag. Op korte termijn komt de herovering van het dieptepunt van september 2011 bij 34,80 EUR in beeld.

Conclusie

Dankzij deze eerste bevrijdingsactie definieert de meest recente neerwaartse gap bij 37,94/39,56 EUR aan het begin van het jaar een opvallend hersteldoel, dat nog verder wordt versterkt door het dieptepunt van 2020 (39,91 EUR). Als bescherming is het dieptepunt van 30,45 EUR ideaal. Maar nogmaals, dit is geen garantie en beleggers moeten hun due diligence doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.