skip to Main Content

Paniek op de beurs slaat toe

Source: Nate Steiner & https://flic.kr/p/us2aa
Source: Nate Steiner & https://flic.kr/p/us2aa

De laatste dagen beginnen er toch haarscheuren in de opgaande beweging op de beurs te komen. Gisteren steeg de VIX-index van de toonaangevende Amerikaanse beursgraadmeter S&P 500 boven de 16, een stijging van 6,5%.  De maatstaf voor de angst in de markt heeft daarmee de hoogste stand van het jaar aangetikt. Is dit de voorbode van een flinke correctie?

Afgelopen maandag hebben wij u gewezen op een bizar vicieuze cirkel. Handelaren verzekeren zich voor extreme schommelingen waardoor de beweeglijkheid verder afneemt en daardoor wordt het goedkoper om zich te verzekeren tegen hoge volatiliteit. Er is echter een gevaar: Als een daadwerkelijke schok optreedt, dan kan deze cirkel ineens de andere kant op werken en wordt de beweeglijkheid steeds groter.

Beleggers hebben zich in de afgelopen tijd steeds minder verzekerd tegen beweeglijkheid en zijn dus vatbaarder voor schokken in de markt. Een onverwachte gebeurtenis kan de beurzen wakker schudden en tot een zeer scherpe reactie leiden. Banken kunnen bij een politieke -of economische schok afzien van afdekking. Beleggers willen dan weer een verzekering kopen waardoor de kosten van opties oplopen of ze kunnen ervoor kiezen om aandelen te verkopen. Hierdoor wordt de beweeglijkheid dus steeds hoger.

Profiteren van koersdaling

U kunt als belegger profiteren van de koersdaling door “short” te gaan. Wij bieden u gratis handelssignalen voor de AEX (ter waarde van  € 747) of de DAX (ter waarde van  € 507) met aan-en verkoopindicaties. KLIK HIER om u aan te melden.

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Recente reacties

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Het is inderdaad aardig volatiel. Maar sommigen ‘vergeten’ dat volatiliteit zich altijd manifesteert vóor een beweging. Omhoog, als wel beweging naar beneden, zou dus maar niet al te snel in de shorts gaan zitten…
    De VIX-index is geen richting bepaler, laat enkel zien dat er een kant opgegaan zal worden….

    1. In combinatie met wat ik eerder schreef, over de verkoop van de verzekeringen tegen daling, kan dat een voorbode zijn van een scherpe correctie. “Beleggers willen dan weer een verzekering kopen waardoor de kosten van opties oplopen of ze kunnen ervoor kiezen om aandelen te verkopen. Hierdoor wordt de beweeglijkheid dus steeds hoger.”.

  2. De VIX-index ‘meet’ de volatiliteit van de S&P500, opties, of andere dekkingsmiddelen, worden daar niet verhandeld, het is simpel een aandelenbeurs..

    Volatiliteit, eigenlijk is het gewoon het van de hand doen, en aankopen, van aandelen in versneld tempo en massaal. Met opties e.d. heeft het niets te maken, daar is een andere markt voor, de optie markt..

    Maargoed, van paniek is geen sprake, volatiliteit is slechts hoog..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hoe kunnen we u helpen ?

Recente Artikelen

Abonneer u om updates te ontvangen!

Archieven


Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN