Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Trump vindt dollar te duur

De Amerikaanse dollar wordt te duur en dat is schadelijk voor de Amerikaanse economie. Dat tekende zakenkrant Wall Street Journal woensdag op uit de mond van de Amerikaanse president Donald Trump.  Hij ondersteunt ook een lagere rente.

Trump merkte daarbij op dat de waardestijging van de munt ook gedeeltelijk zijn eigen fout was. ”Dat komt omdat mensen vertrouwen in me hebben”, aldus Trump. ”Het is moeilijk om te concurreren met een sterke dollar terwijl andere landen hun munt devalueren.” De waardestijging van de munt doet hem dan ook zeer.

Verder zou Trump ook graag zien dat de rentes in de Verenigde Staten laag blijven. Verder zei de president dat hij China niet ziet als een land dat de waarde van de munt zou kunnen manipuleren. Ook liet Trump zich respectvol uit over Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve.

Nadat Trumps uitspraken waren gepubliceerd, verloor de dollar volgens berekeningen van persbureau Bloomberg pardoes 0,5 procent aan waarde. De euro noteerde bij het slot op Wall Street op 1,0660 dollar, tegen 1,0621 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Valutamanipulatie

Opmerkelijk is dat Trump tijdens het interview ook zei dat China zich niet schuldig maakt aan valutamanipulatie. Dat is een draai van honderdtachtig graden ten opzichte van beloftes die hij deed tijdens zijn verkiezingscampagne. Toen kondigde Trump aan dat hij China het label van valutamanipulator zou meegeven als onderdeel van een plan om de Chinese import te verminderen.

De Aerikaanse dollar verloor flink terrein ten opzichte van de yen en staat op het laagste niveau in vijf maanden. De Japanse munt wordt gezien als een veilige haven in tijden van onzekerheid of geopolitieke spanningen.

Bron: independent.co.uk

Geld verdienen met valutahandel

Het is mogelijk om geld te verdienen met bewegingen op de valutamarkten. Wij bieden een  handelssysteem in valuta aan met positieve resultaten. In zes maanden is er een winst geboekt van ruim 5.400 euro. Vul uw gegevens in en wij sturen u alle informatie over dit bijzondere handelssysteem gratis naar u toe.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Trump vindt dollar te duur”

  1. Avatar

    een sterke dollar maakt import van grondstoffen goedkoper (winst draait vnl om verschil kost- en verkoopprijs) en onderwerpt landen die schulden in dollars hebben aan de USA…

    Dus hoe ‘mooi’ wil je het hebben? De dollar wordt echt nog wel een stukje duurder hoor…daar hoef je geen economie voor gestudeerd te hebben…wel weten hoe de wereld van macht, politiek en psychologie draait…

  2. Avatar

    Het is aan de grafiek om te kunnen bepalen of de Dollar te duur is, eventuele consequenties kunnen aan een vergelijk met het verleden onderworpen worden. Maar Trump en een grafiek, laat staan de interpretatie van een grafiek.., is aan hem niet besteed..
    Ook een leider laat z’n rationaliteit gewoon de loop dus, maarja hij is ook maar een mens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *