fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Er broeit iets op de markten. Er zijn enorme marktverschillen tussen aandelen onderling wat duidt op turbulentie die veel verder kan gaan dan de bescheiden zwakte die belangrijke indexen de afgelopen twee weken hebben gekend. En om het nog erger te maken, Enkele technische indicatoren knipperen de meest onheilspellende waarschuwingssignalen. Dat schrijft John Hussman van de Hussman Investment Trust en een voormalige hoogleraar economie. Hij maakt zich vooral zorgen over de groeiende verschil in de rendementen op de aandelenmarkt.

Op dinsdag steeg het aantal New York Stock Exchange-aandelen dat nieuwe 52 weken dieptepunten boven het aantal dat nieuwe hoogtepunten aantikte. wat een ‘leiderschapsomkering’ betekent. Volgens Hussman duidt dit op een verslechtering van de markt. Aandelen ontvingen ook een bevestiging van twee bearish signalen bekend als de Hindenburg Omen en het Titanic Syndrome.

Deze drie metingen hebben sinds 2007 (financiële crisis) niet gelijktijdig plaatsgevonden. Het gebeurde daarvoor in 1999, vlak voor de dot-com crash.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading op de DAX die gemiddeld 62% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van € 7.000 in 2015 , een actueel resultaat van € 20.898 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen.  Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

11 15 17 hindenburg titanic COTD

Hindenburg OmenEen verkoopsignaal dat optreedt wanneer de nieuwe hoogtepunten en nieuwe dieptepunten van de NYSE elk meer dan 2,8% zijn van het totaal aantal NYSE-noteringen waarin die dag gehandeld werd. Op dinsdag kwamen ze uit op meer dan 3%.

Titanic Syndrome: een verkoopsignaal dat optreedt wanneer de NYSE 52-week dieptepunten het aantal hoogtepunten van 52 weken overtreft binnen zeven dagen na een hoogste punt ooit in aandelen. De koersen piekten op 8 november.

Deze indicatoren zeggen iets over het sentiment als de beurzen een nieuwe hoogtepunt bereikt hebben maar er aanzienlijke verschillen tussen aandelen onderling zijn. Naar zijn mening is dit type marktgedrag een indicatie van een subtiele verschuiving in de voorkeuren van beleggers, weg van speculatie en naar risicomijdend gedrag.

De visie van Hussman staat ook in schril contrast met die van veel experts op Wall Street – met name de aandelenstrategen die verantwoordelijk zijn voor de S & P 500-prognoses. Ze voorspellen volgens Bloomberg dat de beursgraadmeter weinig veranderd zal zijn van de huidige niveaus tot het einde van het jaar.

Zakenbank UBS voorziet een stijging van de S&P 500 met 9% in 2018.  Goldman Sachs verwacht dat Amerikaanse aandelen overeind worden gehouden door speculatie en vooruitgang bij het herzien van de belastingwetgeving. Met al deze verschillende meningen kunnen beleggers gemakkelijk in de war raken. Wij hebben een handelssysteem ontwikkeld die signalen op de Duitse beursgraadmeter afgeeft. Deze signalen kunnen een houvast bieden. Meer informatie kunt u hier vinden: klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Onheilspellend signaal voor aandelen”

  1. Avatar

    Je hoeft eigenlijk niet zo ver te kijken, enkel naar de grafiek in dit artikel om te weten hoe laat het is. Daling kenmerkt zich door een aantal bewegingen vooraf, 5 grote omhoog om precies te zijn, duidelijk…te zien bij voorgaande dalingen.

    Het is niet echt duidelijk van welke markt deze grafiek is, maar deze markt krijgt een probleem, daar zijn 5 bewegingen goed zichtbaar, kan plots over zijn…

    Wat de experts, of banken, ook denken, het is verstandig om je uit elke index te begeven, zo slecht als nu heeft het er technisch gezien nog nooit voorgestaan, zeker voor wat Wallstreet betreft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *