Nu in de aandelenmarkt stappen ?

De aandelenmarkten dalen wereldwijd – er is geen einde in zicht. Naast degenen die hun aandelen angstig op de markt verkopen, voelen anderen nu een gunstige koopmogelijkheid. Behoort de wereld tot de dapperen?

Een onmiddellijke reactie van teveel angst is paniek. De gevolgen hiervan zijn momenteel vooral zichtbaar op twee locaties. Aan de ene kant zijn er de opgeruimde pasta-schappen in de supermarkten en aan de andere kant de beurzen – er is hier ook een soort verkoop. Alleen dat er voldoende aandelen zijn in vergelijking met pasta. En dat tegen aanzienlijk lagere prijzen.

Wat kunnen beleggers doen ?

In deze markt zijn enorme winsten maar ook enorme verliezen te behalen. De achtbaan van de markt werkt in op de emotie van beleggers. Wilt u ook rust in uw hoofd en zonder emoties handelen? Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Het kon van iedere € 7.000 in juni 2015 , een kapitaal van € 25.875 maken. Dit jaar staat het op een mooie winst.

Belangrijkste kenmerken van Automatisch Beleggen:

-Ideaal bij weinig tijd
-Gemak
-Lage kosten voor beheer en administratie.
-Flexibel in- en uitstappen.
-Online inzicht in uw belegging.
-Deskundigheid

Vraag De Gratis Brochure Aan. KLIK HIER.

Je hoeft geen gokker te zijn om het idee te krijgen dat tegen deze achtergrond de ene of de andere hamster op de beurzen de moeite waard is. Trefwoord: inleidende cursussen.

Het stomme van angst is echter dat het, zodra de eerste paniek is overwonnen, vaak gepaard gaat met een verlamming. Nogal wat economen vrezen precies dit vanwege het coronavirus voor de wereldeconomie. Dat betekent: niemand weet of de optimale tijd is aangebroken om aandelen te kopen. Net als het antwoord op de vraag wie hun aandelen op de markt begon te gooien en de huidige koersdaling veroorzaakte.

Het tegenovergestelde van angst 

Dus hoe zit het met het omgaan met de vraag wat eigenlijk het tegenovergestelde is van angst? Zou dat niet een beproefde remedie kunnen zijn voor virussen en dieprode aandelenkoersen?

Dat zou tenminste denkbaar zijn. Dus laten we moed proberen. Het staat vast dat dit noodzakelijkerwijs verband houdt met angst. Omdat degenen die niet bang zijn niet de moed kunnen verzamelen om ze te overwinnen. Overgebracht naar de aandelenmarkt, kan dit betekenen dat u goedkopere aandelen inslaat tegen uw eigen gevoel van de onderbuik. De vraag rijst echter of dit niet nogal gewaagd zou zijn – wat zoiets is als een domme vorm van moed. Dus misschien niet beter om te kopen?

Oké, laten we specifiek worden. Het tegenovergestelde van angst is tataaa! : vertrouwen! Voor jezelf, je medemensen, de economie en de wereld. En het goede van vertrouwen is dat het, in tegenstelling tot de durf, een beetje rationaliteit niet hoeft uit te sluiten. En de slimme belegger kan deze combinatie in de huidige situatie gebruiken. Enerzijds wordt aangenomen dat deze crisis uiteindelijk voorbij zal gaan. Aan de andere kant is het duidelijk dat aandelen als onderdeel van een investeringsstrategie een langetermijnproject zijn en dat bijna niemand het goedkoopste exit- of entrypunt op de markt kan krijgen.

Dit suggereert de conclusie dat het huidige aandelenbezit niet moet worden verkocht en – als er nog contante reserves zijn – later moet worden gekocht. Beste verspreid over de hele wereld. Maar niet meteen. Dat zou weer gedurfd zijn. Het is dus beter om in verschillende tranches aan de slag te gaan: bijvoorbeeld degenen die 10.000 euro of meer hebben, waarvan het te verwachten is dat ze de komende jaren niet nodig zullen zijn, kunnen elk ongeveer tien maanden 1000 euro investeren. Meer moedige mensen investeren EUR 2.000 of zelfs EUR 3.333 voor vijf maanden, gespreid over 90 dagen.

Ingrediënten voor een succesvol leven

Het principe moet daarom duidelijk zijn. Het enige dat nu een belemmering zou kunnen zijn, zijn de trillende handen van de een of de ander, die vervolgens voorkomen dat aandelen opnieuw worden gekocht en goedkope koopkansen worden gemist.

Remedie hier? Discipline. Het goede eraan is dat je het kunt laten verwijderen. Bijvoorbeeld door een kortetermijnspaarplan op te stellen voor de gewenste waarden bij de bank voor de bovengenoemde tranches. Dit wordt dan automatisch uitgevoerd en uw eigen weerstand tegen de investering kan volledig worden verwaarloosd.

Als, ondanks deze strategie, de doemdag nog steeds heerst op de beurzen – met andere woorden, de prijzen blijven dalen, zal het vertrouwen weer helpen. Omdat in het verleden het altijd zo was, was het eigenlijk slechts een kwestie van tijd voordat verliezen werden gecompenseerd of winst werd gemaakt . Aan de andere kant is moed nu ook vereist. Dus gewoon in staat zijn om pijn te verdragen. Afgezien daarvan omvat een goed gespreide belegging naast aandelen ook onroerend goed, vastrentende waarden en grondstoffen. Degenen die hun activa dienovereenkomstig verdelen, afhankelijk van hun risicobereidheid, moeten ook worden beschermd tegen buitensporige verliezen, zelfs in kritieke fasen.

Daarmee kan een succesvolle investering tot de volgende formule worden gebracht: vertrouwen + rationaliteit + discipline + moed. Als je een flinke scheut liefde toevoegt, heb je de ingrediënten voor een succesvol leven.

Zonder emotie handelen

Wilt u ook rust in uw hoofd en zonder emoties handelen? Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Vraag hier vrijblijvend de brochure aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.