Nasdaq: Vlag wijst op nieuwe rally

In de wereld van beleggen en financiële markten zijn er altijd tekenen en signalen die wijzen op mogelijke toekomstige bewegingen. Een van deze signalen heeft zich onlangs voorgedaan in de NASDAQ-100 index. De recente koersontwikkelingen suggereren een mogelijke vlagconsolidatie, een technisch patroon dat vaak een voortzetting van de huidige trend aangeeft. Als dit patroon zich bevestigt, kunnen we ons opmaken voor een nieuwe rally op de NASDAQ. Lees verder voor een diepgaande analyse van de huidige marktsituatie en wat dit betekent voor beleggers.

In de afgelopen weken hebben de beren, een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een neerwaartse markt, verschillende kansen gehad om de NASDAQ-100® te beïnvloeden. Echter, deze kansen zijn niet benut.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Belangrijke Ontwikkelingen

De grafiektechnische situatie is vooral verbeterd door het terugwinnen van de sleutelzone bij 14.600/14.700 punten. Deze zone definieert de neklijn van een vermeende topformatie, wordt ondersteund door twee verschillende Fibonacci-retracements (14.636/14.707 punten), en is onlangs teruggewonnen met een opwaartse gap (14.678 tot 14.793 punten).

Toekomstige Verwachtingen

De cruciale vraag is nu of de koersontwikkeling sinds de zomer uiteindelijk niet toch als een (opwaartse) trendbevestigende vlag zal blijken. Hiervoor is een duurzame sprint nodig over de neerwaartse trend die in juli is gevestigd (momenteel bij 15.150 punten).

Potentiële Uitkomsten

Als de besproken bevrijdingsslag lukt, komt het hoogtepunt van het jaar bij 15.932 punten weer in beeld. De mogelijke vlagconsolidatie heeft zelfs voldoende potentieel om op lange termijn het historische all-time high van 16.765 punten te bereiken.

Risicobeheer

Voor risicobeheer is de 50-dagenlijn (momenteel bij 14.960 punten) ideaal als strakke stop-loss.

Conclusie

Op basis van de huidige marktontwikkelingen en technische indicatoren lijkt de NASDAQ-100 zich voor te bereiden op een mogelijke opwaartse trend. Beleggers moeten echter altijd voorzichtig zijn en hun risico’s goed beheren. Het is belangrijk om de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en indien nodig aanpassingen te maken in de beleggingsstrategie.

Bron: HSBC

Enkele technische termen uitlegd:

 • Een beer is een belegger die verwacht dat de koersen zullen dalen en daarom verkoopt of short gaat. Het tegenovergestelde is een stier, die verwacht dat de koersen zullen stijgen en daarom koopt of long gaat.
 • Een topformatie is een patroon op een grafiek dat aangeeft dat de koers een hoogtepunt heeft bereikt en mogelijk zal omkeren. Een voorbeeld van een topformatie is een hoofd-en-schouderspatroon, waarbij de koers eerst een piek maakt (linkerschouder), dan een hogere piek (hoofd), en dan een lagere piek (rechterschouder). De neklijn is de horizontale lijn die de bodems van de schouders verbindt. Een doorbraak onder de neklijn is een signaal van een trendomkeer.
 • Een Fibonacci-retracement is een technische analyse methode die steun- en weerstandsniveaus bepaalt op basis van de Fibonacci-reeks, een wiskundige reeks van getallen waarbij elk getal de som is van de twee voorgaande getallen. De Fibonacci-ratio’s zijn percentages die aangeven hoeveel van een eerdere beweging de koers heeft teruggetrokken. De meest gebruikte ratio’s zijn 23,6%, 38,2%, 50%, 61,8% en 78,6%. Deze niveaus worden gebruikt om mogelijke instap- en uitstappunten te vinden in een trend.
 • Een gap is een lege ruimte op een grafiek tussen twee opeenvolgende prijsbalken, waarbij de hoogste prijs van de ene balk lager is dan de laagste prijs van de volgende balk (of omgekeerd). Een gap geeft een plotselinge verandering in vraag en aanbod aan, die vaak gepaard gaat met een belangrijk nieuwsbericht of een onverwachte gebeurtenis. Een opwaartse gap is een gap waarbij de laagste prijs van de volgende balk hoger is dan de hoogste prijs van de vorige balk. Dit wijst op een sterke koopdruk en een mogelijke voortzetting van de opwaartse trend.
 • Een vlag is een technisch analyse patroon dat bestaat uit een scherpe prijsbeweging in de richting van de trend (de vlaggenstok), gevolgd door een periode van consolidatie of zijwaartse handel in een smalle rechthoekige of driehoekige vorm (de vlag). Een vlag is een voortzettingspatroon, wat betekent dat de koers waarschijnlijk zal uitbreken in dezelfde richting als de vlaggenstok. De lengte van de vlaggenstok wordt gebruikt om het koersdoel te berekenen na de uitbraak. Een opwaartse vlag is een vlag waarbij de vlaggenstok en de vlag naar boven wijzen. Dit wijst op een sterke opwaartse trend en een mogelijke verdere stijging na de uitbraak.
 • Een stop-loss is een order die een belegger plaatst om een positie automatisch te sluiten als de koers een bepaald niveau bereikt. Dit wordt gedaan om verliezen te beperken als de markt zich tegen de belegger beweegt. Een nauwe stop-loss is een stop-loss die dicht bij de huidige koers wordt geplaatst, waardoor de belegger minder risico loopt, maar ook meer kans heeft om uit de markt te worden gezet door kleine koersschommelingen.
 • De 50-daagse lijn is een technische analyse indicator die het voortschrijdend gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen 50 dagen weergeeft. Het voortschrijdend gemiddelde is een indicator die de gemiddelde prijs over een bepaalde periode gladstrijkt, waardoor de ruis en de kortetermijntrends worden verminderd. De 50-daagse lijn wordt vaak gebruikt als een dynamisch steun- of weerstandsniveau, waarbij de koers de neiging heeft om te stuiteren of te keren als hij de lijn raakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.