DAX: sentiment maakt sprong van vreugde

De DAX blijft zich zeer constructief gedragen. Een belangrijk argument in dit verband is de recente opwaartse koerskloof (14.950 tot 15.028 punten). Hiermee werd niet alleen een kleine bodemvorming voltooid, maar ontstond ook een zogenaamde ‘eilandomkering’ als spiegelbeeld van de neerwaartse tegenhanger van 20 oktober. Beide aspecten bevorderden de opwaartse beweging van gisteren, waardoor de correctietrend sinds medio september (momenteel op 15.151 punten) werd beëindigd.

Toekomstige Doelen en Weerstandsniveaus

Het recente hoogtepunt van 15.270 punten definieert nu het tussendoel, voordat de 50-dagenlijn (momenteel op 15.329 punten) weer op de agenda komt. Een heel ander kaliber van technische weerstand wacht op de Duitse ‘blue chips’ in het gebied van 15.500/15.600 punten. Hier heeft de aandelenindex in de afgelopen maanden steeds weer opvallende hoogte- en dieptepunten gevormd. Deze weerstandsband wordt nog versterkt door de 200-dagenlijn (momenteel op 15.643 punten). Een technische doorbraak zou dus van groot belang zijn.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Conclusie

Vanwege de recente koersstijgingen is er in het sentiment (AAII) een duidelijke sprong van vreugde. Dit suggereert dat de markt mogelijk in een opwaartse trend blijft. Echter, beleggers moeten waakzaam blijven voor mogelijke weerstandsniveaus. Hoewel de markt zich positief ontwikkelt, is het altijd belangrijk om uw eigen onderzoek te doen en/of professioneel advies in te winnen bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

Belangrijke Termen

Laten we enkele technische termen uitleggen:

  • Opwaartse koerskloof: Dit is wanneer de laagste prijs van vandaag hoger is dan de hoogste prijs van gisteren. Dit is een positief signaal dat de markt in een opwaartse trend kan blijven.
  • Eilandomkering: Dit is een omkering in de prijstrend die optreedt wanneer er een koerskloof is aan beide zijden van een prijsbalk. Dit kan een sterke indicatie zijn dat er een trendverandering op handen is.
  • 50-dagenlijn / 200-dagenlijn: Dit zijn voortschrijdende gemiddelden van de aandelenprijs over de afgelopen 50 of 200 dagen. Ze worden vaak gebruikt om trends op middellange en lange termijn te identificeren.
  • Blue chips: Dit zijn aandelen van grote, nationaal erkende bedrijven met een geschiedenis van betrouwbare, stabiele groei.
  • AAII: De American Association of Individual Investors. Het sentiment van deze groep wordt vaak gebruikt als een indicator van het marktsentiment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.