Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Belegging tegen eurocrisis

Mocht u zich zorgen maken over de gevolgen van de eurocrisis voor de beurzen (wie doet dat niet) en uiteraard de euro zelf dan is deze belegging een uitkomst. Deze ETF belegt in de dertig aandelen die tezamen de Dow Jones Index uitmaken, in dezelfde verhoudingen. De Dow Jones Index staat momenteel (excl. uitgekeerde dividenden) ruim 5 % in de plus dit jaar. Dat is aanmerkelijk beter dan de AEX (verlies ruim 4 % YTD). Met deze populaire ETF (een van de meest verhandelde ter wereld)  kiest u voor grote sterke wereldwijd opererende Amerikaanse bedrijven genoteerd (uiteraard) in USD.

Tip van de Week Koop: Diamonds Trust ETF (DIA)

Bedrijven die een stootje kunnen hebben en in staat worden geacht de crisis te kunnen doorstaan. Door zijn samenstelling is het rendement wat minder beweeglijk dan de meeste andere indices. Zo realiseerde de Dow Jones ook in het rampjaar 2011 een positief rendement van 10 % (incl. uitgekeerd dividend). De Diamonds volgen de Dow Jones 1/100 en wordt dagelijks verhandeld aan de NYSE. De gemiddelde Koers/Winstverhouding is 12 en het dividend 2,5 %. Het dividend wordt maandelijks uitgekeerd.

Belangrijkste holdings: IBM, Chevron, Caterpillar, McDonald’s, 3M, Exxon, United Technologies, Coca Cola, Boeing en Johnson & Johnson.

Datum advies: 9 mei 2012
Koers: $ 127,97
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US78467X1090

Wilt u ook weten wanneer er uitgestapt wordt uit deze beleggingen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief.  Voor meer informatie: KLIK HIER

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *