Dow Jones op weg naar 40.000 punten

De Dow Jones, een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse beurs, heeft een nieuw alltime high bereikt van 39.889 punten. Dit is een spannend moment voor beleggers, die zich afvragen wat dit betekent voor de toekomst van de beurs.

Een blik op de koersgrafieken

De afgelopen maanden is de Dow Jones gestaag gestegen, na een correctie in 2022. De laatste drie weken waren er echter wat schommelingen, wat te zien is in de vorm van drie “inside weeks” op de koersgrafiek. Dit betekent dat de koers binnen een relatief smalle bandbreedte bleef.

Trendbreuk met nieuw alltime high

Echter, gisteren brak de Dow Jones uit die bandbreedte en bereikte een nieuw alltime high. Dit is een belangrijk signaal dat de opwaartse trend zich voortzet.

40.000 punten in zicht

Beleggers kunnen nu de 40.000 punten als koersdoel stellen. Dit niveau komt ook overeen met de 138,2% Fibonacci-projectie van de correctie in 2022(40.120 punten). Dit is een technische indicator die suggereert dat de koers hier opwaartse druk kan ondervinden.

Risicomanagement

Vanuit het oogpunt van risicobeheer is het belangrijk om te kijken naar de laagste punten van de laatste twee weken, die liggen op 38.483 en 38.458 punten. Dit zijn belangrijke niveaus om in de gaten te houden, want als de Dow Jones hieronder zakt, kan dat een teken zijn van problemen.

Type Punten
Steunniveau 38.483
Steunniveau 38.458
Weerstandsniveau 40.000
Weerstandsniveau (Fibonacci-projectie) 40.120

Conclusie

De Dow Jones heeft een nieuw alltime high bereikt, wat een positief signaal is voor beleggers. De 40.000 punten is nu een mogelijk koersdoel. Belangrijk is om risico’s te beheren en de steunniveaus in de gaten te houden.

Bron: HSBC

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.