DAX zakt onder de 15.000

Gisteren zagen we bij DAX, een belangrijke Duitse aandelenindex, een voortzetting van de recente koerszwakte. Dit resulteerde in een verwachte daling onder het ronde getal van 15.000 punten.

De de marktomstandigheden zijn volatiel en beleggers moeten alert blijven. De focus ligt op technische niveaus en historische steunpunten die een rol kunnen spelen in de toekomstige bewegingen van de index.

De markt verkeer momenteel in een zorgwekkende situatie , met een neerwaartse trend die doorzet en weinig tekenen van herstel vertoont. Er is niet direct een negatief scenario , suggereert de nadruk op doorbroken steunniveaus en technische patronen dat er zorgen zijn over de toekomst van de DAX-index.

De DAX-index zal waarschijnlijk verdere neerwaartse bewegingen vertonen, tenzij er een sterke opleving plaatsvindt. Beleggers worden aangespoord om waakzaam te blijven en zich voor te bereiden op volatiliteit. De grens van 15.000 punten wordt genoemd als een belangrijk ijkpunt voor toekomstige bewegingen, wat aangeeft dat dit een cruciaal niveau is om in de gaten te houden.

Kernondersteuning Uitgelegd

Het onderste Bollinger Band (momenteel op 14.968 punten) en het meest recente dieptepunt (14.948 punten) zorgden voor een tijdelijke stabilisatie in de loop van de handel. Bollinger Bands zijn een soort statistisch grafiek dat de prijs en volatiliteit van een financieel instrument over de tijd weergeeft.

Belangrijke Zone

Een breuk van deze vesting zou een verdere technische klap zijn – en precies deze sleutelzone zal vandaag centraal staan.

Overkoepelend Beeld

Het overkoepelende beeld van DAX blijft beschadigd zolang de Duitse standaardwaarden onder de voormalige sleutelzone uit diverse horizontale markeringen (15.500/15.600 punten) en de gladde lijnen van de laatste 50 respectievelijk 200 dagen (momenteel op 15.556/15.652 punten) noteren.

Conclusie

De recente koerszwakte bij DAX heeft geleid tot een daling onder het ronde getal van 15.000 punten, met een tijdelijke stabilisatie rond 14.968 punten. De focus ligt nu op een belangrijke steunzone rond 14.800 punten, waarvan een breuk een verdere technische klap zou betekenen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.