DAX: volgt vandaag de zevende zet?

De DAX zette gisteren zijn huidige recordreeks voort. De beloning voor de inspanningen was de zesde handelsdag op rij met een nieuw all-time high. Zelfs met een nieuw opwaarts gat (van 17.606 naar 17.620 punten) konden de Duitse standaardwaarden hun historische hoogtepunt uitbreiden tot 17.747 punten.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Nieuwe Hoogtepunten

Over all-time highs gesproken: nadat de DAX-koersindex aan het begin van de week al had geleverd, volgde gisteren met de CDAX een andere, eerder achtergebleven index. Uiteindelijk bereikte de breedste Duitse aandelenbarometer eindelijk ook een nieuw recordniveau van 1.533 punten.

Positieve Signalen

De beschreven uitbraken bij de DAX®-koersindex en de CDAX zijn water op de molens van de stieren. Terug naar de prestatievariant van de Duitse “blue chips”: ook vanuit het oogpunt van geldbeheer biedt de huidige koersontwikkeling een belangrijke oriëntatiehulp.

Oververkochte Markt

De beschreven recordjacht vindt volledig plaats boven de bovenste Bollinger-band (momenteel op 17.653 punten). Samen met een RSI-waarde van 78 op dagbasis bevindt de markt zich in een oververkochte toestand. Tegen deze achtergrond kunnen beleggers op korte termijn stops trekken naar het niveau van het recente koersgat.

Conclusie

De DAX blijft nieuwe hoogtepunten bereiken, wat een positief signaal is voor beleggers. Echter, gezien de oververkochte toestand van de markt, is het raadzaam voor beleggers om voorzichtig te zijn en hun posities nauwlettend in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.