Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

DAX: vandaag technisch herstel

Na het aanvankelijke herstel ging de DAX gistermiddag alsnog onderuit. Bij het scheiden van de markt vond de beurs steun op de donkerblauwe hoofdcyclus. De rode komt vandaag snel naderbij, maar bevindt zich nog boven de donkerblauwe. Daardoor is nog steeds sprake van een verkoopformatie. Vandaag reken ik op enig technisch herstel, al is de kou nog niet uit de lucht.

DAX 30 juni 2017
DAX 30 juni 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.