fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dollar super-cyclus is voorbij

De langjarige opmars van de dollar sinds 2012 is voorbij. Dat schrijven analisten van de zakenbank Barclays donderdag. Het snelle herstel van de economie en de banken na de financiële crisis van 2008 heeft de dollar vleugels gegeven in de afgelopen jaren. De stijging ten opzichte van de Japanse yen begon in 2012 en voor de euro in 2013.

In de tweede helft van 2014 startte een bredere rally. Recent is daar de klad in gekomen door wat teleurstellende cijfers en onzekerheid over de uitvoering van de plannen van president Donald Trump. De dollar-index (“Dixie”), een mandje met valuta’s ten opzichte van de dollar tikte de hoogste stand in 14 jaar en daalde vervolgens. De index staat nu op de laagste stand in zeven maanden.

dollarindex 29 juni 2017
dollarindex 29 juni 2017

“Wij geloven dat de dollar supercyclyus van de afgelopen 5 jaar voorbij is. Het verschil in de economische ontwikkeling die de dollar ondersteunde, heeft gepiekt, niet alleen vanwege het Europese herstel maar ook omdat de Amerikaanse conjunctuurcyclus verder gevorderd is dan in Europa”, aldus de analisten van de zakenbank.

De waardering wijst op neerwaartse risico’s voor de middellange termijn. Op korte termijn verwachten ze een zijwaartse beweging ten opzichte van de belangrijkste valuta. De zakenbank ziet de dollar verzwakken met 2%-3% ten opzichte van de Chinese yuan in de komende jaar en met bijna 7% ten opzichte van de yen. Barclays verwacht dat de Amerikaanse munt ten opzichte van de euro stijgt naar $1,06 per euro tegen het begin van 2018. Daarna zal een verzwakking optreden naar $1,12 euro, dichtbij het huidige niveau.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Dollar super-cyclus is voorbij”

  1. Avatar

    De grafiek vertoont heel mooi in 5 bewegingen omhoog, precies zoals het in elk timeframe verloopt. Super-cyclus is een beetje overdreven, de bewegingen gaan nu eenmaal zo, in het klein, en in het groot.

    Afgaand op de grafiek zal er nog éen correctie omhoog komen, vanaf dat hoogste punt zijn deze 5 bewegingen, inclusief correcties, echt voorbij en zal de Dollar index haar rode kant laten zien. Short vanaf daar is een goede start,voor zowel het handelssysteem als handmatig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *