DAX: Top bereikt?

In deze analyse kijken we naar de recente prestaties van de DAX. Heeft de DAX zijn top bereikt na een indrukwekkende rally? Laten we eens kijken naar de details.

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 24% in twee maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

De Rally

 

Sinds eind oktober heeft de DAX een indrukwekkende rally op de beursvloer gelegd, met een piek van meer dan 2.300 punten. Afgelopen week noteerde de aandelenindex zelfs tijdelijk boven de 17.000 punten.

Veranderingen in de Markt

Echter, de Duitse standaardwaarden hebben de zevende positieve week op rij gemist. Er zijn ook enkele veranderingen ten opzichte van de voorgaande weken: de kaars van de afgelopen week heeft een opmerkelijke lont, wat een eerste teken is dat de DAX op korte termijn niet meer zal stijgen.

Marktstemming

Deze conclusie wordt ook ondersteund door de zeer optimistische beursstemming op korte termijn. Volgens de huidige sentimentenquête is het aandeel van de beren onder de Amerikaanse particuliere beleggers gedaald tot het laagste niveau van het jaar. Te veel euforie vormt in eerste instantie eerder een rem op de aandelenmarkten.

Terug naar Duitsland

Terug naar Duitsland: de oude uitbraakmarkeringen in de vorm van de hoogtepunten van de afgelopen drie jaar rond 16.500/16.300 punten vormen in de toekomst een belangrijk terugtrekkingsgebied.

Conclusie

Hoewel de markt momenteel sterk is, suggereert de analyse dat beleggers voorzichtig moeten zijn en rekening moeten houden met mogelijke tekenen van een ommekeer.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.