PNE: Gevallen engel met herstelkansen

Aandelen die in het voorgaande jaar de slechtste prestaties hebben laten zien, worden ook wel “fallen angels” genoemd. Deze aandelen hebben vaak in de eerste handelsdagen van het nieuwe jaar een significante herstelbeweging. Dit wordt door beleggers “window dressing” genoemd. Window dressing is het aanpassen van de portefeuille van beleggers aan het einde van het jaar om een positieve indruk te maken op de markt.

PNE: Gevallen engel met herstelkansen?

Ook de PNE-aandelen hebben in 2023 een zeer slecht jaar gehad met een verlies van 38%. Toch zijn er momenteel enkele hoopgevende signalen. Zo laten de technische indicatoren MACD en RSI positieve divergenties zien. Dit betekent dat de trend aan het keren is. Daarnaast is er een bodemvorming zichtbaar in het koersverloop.

Technische analyse

  • MACD: De MACD-indicator laat een positieve divergentie zien. Dit betekent dat de MACD-lijn (blauwe lijn) zich onder de signaallijn (rode lijn) bevindt, maar dat de MACD-lijn zich aan het opmaken is om boven de signaallijn uit te breken. Dit is een positief signaal dat de trend aan het keren is.
  • RSI: De RSI-indicator laat een positieve divergentie zien. Dit betekent dat de RSI-lijn (groene lijn) zich onder de 30-lijn bevindt, maar dat de RSI-lijn zich aan het opmaken is om boven de 30-lijn uit te breken. Dit is ook een positief signaal dat de trend aan het keren is.
  • Koersverloop: In het koersverloop is een bodemvorming zichtbaar. De aandelen hebben een neerwaartse trendlijn doorbroken en zijn aan het consolideren rond de 12,50 euro. Dit is een positief signaal dat de trend aan het keren is.

Conclusie

De PNE-aandelen hebben momenteel enkele positieve signalen. De technische indicatoren MACD en RSI laten positieve divergenties zien. Daarnaast is er een bodemvorming zichtbaar in het koersverloop.

Deze signalen suggereren dat de PNE-aandelen een herstelbeweging kunnen maken. Beleggers die interesse hebben in deze aandelen, moeten de huidige stabilisatiepogingen in de gaten houden en pas instappen als de aandelen boven de 13,00 euro uitbreken.

Bedrijfsprofiel van PNE

PNE AG is een Duitse onderneming die actief is in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van wind- en zonneparken. Het bedrijf is opgericht in 2001 en heeft zijn hoofdkantoor in Hamburg. PNE is een van de grootste windparkontwikkelaars in Duitsland en heeft ook activiteiten in een aantal andere Europese landen.

In 2023 heeft PNE een omzet van 1,7 miljard euro behaald en een nettowinst van 100 miljoen euro. Het bedrijf heeft een portefeuille van 1,5 GW aan windvermogen en 0,5 GW aan zonnevermogen.

PNE is een aantrekkelijke investering voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de energietransitie. Het bedrijf heeft een sterke track record en een goed gepositioneerde portefeuille. De positieve signalen die in de technische analyse zijn zichtbaar, suggereren dat de aandelen van PNE een herstelbeweging kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.