DAX toont teken van leven na koersdalingen

De DAX, de belangrijkste index van de Duitse aandelenmarkt, heeft maandag een lichte opleving laten zien na twee dagen van verliezen. De index sloot de dag af met een winst van meer dan 100 punten, waarmee hij een positief kaarspatroon vormde dat een “hamer” wordt genoemd. Dit kan wijzen op een mogelijke ommekeer in de neerwaartse trend.

Weerstandszone op 15.500/15.600 punten blijft cruciaal

Ondanks de tijdelijke opleving bevindt de DAX zich nog steeds in een moeilijke charttechnische situatie. De index stuitte vorige week op een sterke weerstandszone op 15.500/15.600 punten, waar ook de voortschrijdende gemiddelden van de laatste 50 en 200 dagen (momenteel op 15.600/15.644 punten) samenkomen. Bovendien was er een negatief snijpatroon tussen de twee bewegende gemiddelden, wat duidt op een verlies van momentum.

Conclusie

De DAX heeft maandag een teken van leven gegeven na de recente koersdalingen, maar het is nog te vroeg om te spreken van een echte doorbraak. De index moet de weerstandszone op 15.500/15.600 punten overwinnen om het negatieve charttechnische beeld te veranderen. Zolang dit niet gebeurt, blijft het risico op verdere verliezen bestaan.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.