Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX-rally ten einde ?

Zoals verwacht liet de Europese Centrale Bank de belangrijkste rentetarieven ongewijzigd. Vanwege de corona-pandemie ziet haar baas Christine Lagarde grote problemen in het eurogebied. De economie in de internationale gemeenschap zou in het tweede kwartaal met 15 procent kunnen krimpen. Er zijn dus extra faciliteiten voor banken in het eurogebied.

Het persbureau Bloomberg meldt dat Lagarde de eurozone ziet “in een economische krimp die ongekend is in schaal en snelheid in vredestijd” als gevolg van de Corona-crisis. De scenario’s van de ECB-experts gaven aan dat de economie van het eurogebied dit jaar met vijf tot twaalf procent zou kunnen krimpen.

Automatisch Beleggen

U wilt op een gemakkelijke manier geld verdienen. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u.

Aanzienlijke krimp

In het tweede kwartaal kan het BBP zelfs met 15 procent dalen, zei Christine Lagarde donderdag op de persconferentie van de ECB, omdat “maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen de economische activiteit in alle landen van de eurozone grotendeels tot stilstand hebben gebracht” . Lagarde waarschuwde ook voor een sterke verslechtering van de arbeidsmarkt.

De ECB handhaafde de verwachte rentetarieven, maar maakte de voorwaarden voor haar gerichte langetermijntenders (TLTRO III) verder versoepeld en kondigde een nieuwe reeks niet-gerichte pandemische noodherfinancieringstransacties op lange termijn (PELTRO’s) aan. Dit is bedoeld om het liquiditeitsklimaat in het financiële systeem van het eurogebied te ondersteunen en om een ​​effectieve liquiditeitsstop te bieden. Het doel is bij te dragen aan het in stand houden van de goede werking van de geldmarkten.

De centrale bank is “volledig voorbereid” om de omvang van het PEPP – tot dusver 750 miljard euro – te vergroten en de samenstelling ervan aan te passen “zo vaak als nodig is”. PEPP is het beste instrument in de instrumenten van de ECB.

Na het besluit van de ECB is de DAX terug onder de belangrijke grens van 11.000 punten, nadat hij de vorige dag tijdelijk aanzienlijk was overschreden. De cijfers van de grote technologiebedrijven zoals Microsoft of Facebook wakkerden de hoop aan dat de rally zou doorgaan.

Maar met de verklaringen van Lagarde lijkt de desillusie zich in de markt te verspreiden. De economische prognoses zijn slecht. Het is duidelijk dat er steeds meer twijfels zijn of de reddingsprogramma’s de economische neergang kunnen compenseren.

Sinds afgelopen vrijdag is de leidende Duitse index nog steeds met vijf procent gestegen op weekbasis en 9,3 procent in april. Dit ondanks het aanzienlijke verlies van 2,2 procent van gistgeren . De index kon voor het lange weekend geen vroege winsten vasthouden en daalde meer en meer naarmate de handel vorderde. Het eindigde op 10.861 punten na een stijging tot meer dan 11.200 punten in de ochtend.

Hoop en angst

Na de eerste versoepeling van de coronaviruspandemie blijven de beurzen schommelen tussen hoop en angst. Aan de ene kant verbetert de medische situatie en neemt het aantal nieuwe infecties af. Aan de andere kant laten de enorme beperkingen op het openbare leven diepe sporen na op de economie.

“De schommelingen in de dagelijkse koersbewegingen op de aandelenmarkten, die tot dusver sterk afhankelijk waren van de ontwikkeling van de Covid 19-cijfers, nemen af, maar verkeren nog steeds in een crisismodus”, zegt expert Hannah Thielcke van Weberbank.

Als voorbeeld werd deze week getoond hoe snel alles kan gaan. De dag ervoor waren de markten opnieuw sterk begonnen met het oog op het eerste tussentijdse succes in tests met een medicijn van het Amerikaanse bedrijf Gilead Sciences voor de longziekte Covid-19 . Als het succes wordt bevestigd, is er ondanks het verwachte moeilijke tweede kwartaal weer wat licht te zien op de tunnel. Vandaag zijn de Europese beurzen gesloten zijn vanwege de Dag van de Arbeid.

Steun en weerstand

Wij zijn momenteel short op de Duitse beursgraadmeter en voorzien een verdere daling. U kunt onze signalen ontvangen per SMS of automatisch meedoen.

Een eerste steun ligt op 10.490 punten en daarna op 10.150. Boven de 10.890 ligt de weg vrij naar 11.300 en daarna naar 11.745 punten.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *