Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX moet psychologische weerstand overwinnen

Statistisch gezien is september een van de zwakste maanden van het beursjaar. In de VS lijkt dit niet op te gaan. De indices op Wall Street blijven stijgen. Als we naar de koersontwikkeling kijken, zullen binnenlandse beleggers waarschijnlijk jaloers zijn. De Duitse leidende index heeft zijn problemen met het psychologische cijfer op 13.000 punten. Alleen boven het hoogste punt ooit van ongeveer 13.800 meter vanaf februari van dit jaar zullen de marktdeelnemers op de handelsvloer van Frankfurt waarschijnlijk in vervoering raken.

Het herstel van het psychologische cijfer op 13.000 punten is gisteren uitgebleven. Hoewel de DAX tijdelijk boven het “ronde” nummer werd genoteerd, kon aan het einde van de handelsdag de vermelde doelstelling niet worden herwonnen. Vandaag ziet het eruit als een nieuwe poging. Als de grens van 13.000 punten deze keer wordt verbroken, is het volgende contactpunt het hoogste punt van 13.315 op 21 juli.

Hiervoor heeft de DAX echter een toenemende trenddynamiek nodig. En dat is waar het zou kunnen mislukken. Het momentum duidt momenteel op een vrij zwakke marktfase. Bovendien blijft de dalende trend die sinds half augustus heerst intact.

Bron: IG

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “DAX moet psychologische weerstand overwinnen”

  1. Avatar

    Afgeleides van Fibonacci waardes zijn psychologisch gezien het meest in ’trek’. Zo stond het niveau 13.800 gelijk aan 138,2%. Voor, en na,138,2% zit ook nog een hele reeks van deze waardes en éen van hen wordt de psychologische grens, of weerstand, als je al van weerstand kunt spreken over iets wat van nature gaat…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *