Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: kort voor lang

De meerdaagse prognose voor de DAX is [onveranderd] zwak tot matig. De intraday cycli echter zijn nog bullish. In dit spanningsveld gaat “kort voor lang”, waardoor de ultra korte verwachting positief is. Een ontwikkeling echter die, bij draaiing van de cycli, tot een krachtige(r) reactie zou kunnen leiden.

DAX 28 januari 2018
DAX 28 januari 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 27.848 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

SMS- en E-mail abonnement: U doet alles zelf. U krijgt signalen per SMS en e-mail over de instap en uitstap.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “DAX: kort voor lang”

  1. Satilmis

    Update 30 januari 2018: De tegenstrijdige intraday en meerdaagse verwachtingen leverde een matige en richtingsloze DAX op. Voor vandaag ondersteunen ook de intraday cycli het matige tot zwakke stemmingsbeeld, dat geleidelijk beweegt in de richting van een nieuw (meerdaags) instapmoment.

    Zover is het echter nog niet, dus de verwachtingen voor vandaag zijn opnieuw matig tot zwak.

  2. Satilmis

    Update 31 januari 2018: Conform de prognose was de stemming in Frankfurt matig tot zwak. Zowel het intraday als het meerdaagse stemmingsbeeld zijn nog matig tot zwak.

    Instapmomenten komen weliswaar naderbij, maar voor vandaag is voorzichtigheid troef.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *