Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: het is erop of eronder

Deze handelsdag zal waarschijnlijk een beslissende factor zijn om te bepalen of de rally op de Duitse aandelenmarkt doorgaat – of abrupt eindigt. Waarop moeten beleggers letten?

De toonaangevende Duitse index bereikte deze woensdag een nieuw hoogtepunt . In de ochtendhandel steeg de Dax met 0,7 procent tot 13.717 punten . De nieuwe recordhoogte is nu 13.759 punten.

Profiteren van zowel stijging als daling

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

De Duitse beursbarometer plaatste twee records op de handelsdag van gisteren. Ten eerste, een nieuwe recordhoogte tijdens de handel met 13.668 punten en de hoogste slotkoers in de geschiedenis met 13.627 punten .

De handelsdag van vandaag zal waarschijnlijk een aanzienlijke invloed hebben op de verdere ontwikkeling van DAX . Het enige dat nodig is, is kijken naar wat er op 22 januari gebeurde, toen de DAX het vorige recordhoogtepunt van 13.640 punten bereikte. Onmiddellijk na de hoge score, begon het nemen van winst en eindigde de index zelfs met een min. Hij gleed toen binnen een paar dagen onder de 13.000 punten.

Conclusie: als de Duitse aandelenmarktbarometer dit hoge niveau kan handhaven of zelfs een nieuw record kan bereiken, des te duurzamer de huidige rally is.

Er zijn momenteel geen grote problemen met verdere stijgende koersen . China lijkt de situatie rond het coronavirus , dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie officieel “COVID-19” wordt genoemd, onder controle te hebben.

Het is niet het aantal besmette mensen dat beslissend is, het groeit bijna altijd explosief in een epidemie. De beslissende factor is de groeisnelheid, d.w.z. hoeveel mensen zijn besmet door een besmette persoon. En dit percentage daalt, volgens de huidige cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). “Daarom verwachten Chinese experts ook dat de epidemie tegen april zal worden overwonnen”, schrijft Commerzbank valuta-analist Hao Zhou.

Monetair beleid speelt ook een rol. Het hoofd van de Federal Reserve , Jerome Powell, bevestigde gisteren in zijn rapport aan het Congres dat het losse monetaire beleid van de Federal Reserve . En de ECB- chef Christine Lagarde zou graag een fiscaal beleid hebben dat het losse en dus cyclische monetaire beleid van haar flankeert.

Aankondigingen in deze richting vanuit Berlijn of Brussel kunnen leiden tot inhaaleffecten in de DAX. De Duitse markt blijft achter op Wall Street omdat de vennootschapsbelasting daar lager is.

Beleggers hebben ook toegang tot grondstoffen. De prijs van Brent Noordzee-olie is 2,6 procent gestegen tot $ 55,40 per vat, Amerikaanse lichte olie WTI is 1,9 procent gestegen tot $ 50,89. “Het feit dat de nieuwe infectiegraad daalt, heeft de stemming op de markt opgeheven,” zei analist Kim Kwang-rae van Samsung Futures. De prijzen van Chinese futurescontracten op ijzererts stegen naar hun hoogste niveau in drie weken.

Sinds het begin van de handelsweek zijn de olieprijzen gestabiliseerd na de recente daling. Het aandachtspunt is de vraag of het Opec – oliekartel, samen met de oliestaten zoals Rusland, die zijn opgenomen in de Opec +, zal reageren op de neerwaartse daling van de olieprijzen in de nasleep van de coronavirus-epidemie.

Spaarrekening levert niets meer op

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *