Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2018 was een belangrijke aandelenmarkt bodem

Eind december 2018 bereikte de  S&P 500 Bullish Percent Index (BPSPX) een zeldzame oversold-staat. Dat gaf aan dat het sentiment veel te negatief was en mogelijk een koopsignaal voor aandelen. Dat is ook wat inderdaad gebeurd is.

Een significante verschuiving in de perceptie van toekomstige economische en marktresultaten duwde BPSPX terug tot 83% op 17 januari 2020. De twee eerdere signalen werden voltooid in 2003 en 2009.

Spaarrekening levert niets meer op

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

De Bullish Percent Index (BPI) is een sentiments-indicator op basis van het aantal aandelen op Point & Figure Buy-signalen binnen een index. De Bullish Percent Index werd midden jaren vijftig ontwikkeld door Abe Cohen en werd oorspronkelijk toegepast op NYSE-aandelen. Cohen was de eerste redacteur van ChartCraft, dat later Investors Intelligence werd. BPI-signalen werden verder verfijnd door Earl Blumenthal in het midden van de jaren 70 en Mike Burke in de vroege jaren 80. Omdat een aandeel ofwel op een P&F koop- of verkoopsignaal staat, is er geen dubbelzinnigheid als het gaat om P & F-grafieken. Dit maakt BPI een eenvoudige indicator met duidelijk gedefinieerde signalen.

Zoals weergegeven in de onderstaande grafiek, heeft de S&P 500 Bullish Percent Index (BPSPX) onlangs een bullish patroon voltooid die sinds 1996 slechts twee keer heeft plaatsgevonden. Eind december 2018 bereikte BPSPX een zeldzame oversold-staat die wordt aangegeven door de onderste blauwe horizontale lijn . Een significante verschuiving in de perceptie van toekomstige economische en marktresultaten duwde BPSPX terug tot 83% op 17 januari 2020. De twee eerdere signalen werden voltooid in 2003 en 2009 (bovenste blauwe lijn bereikt).

Hoe presteerde de aandelenmarkt in vorige gevallen ?

Het antwoord op bovenstaande vraag is, dat de prestaties op lange termijn goed zijn. Merk op dat de S&P 500 zeer weinig vooruitgang boekt in het venster van zes maanden tot een jaar en ons noopt ons ogen open te houden voor normale correcties. Het bovenstaande signaal spreekt over de langetermijnvooruitzichten, zoals blijkt uit de gemiddelde winst van 51,92%, uitkijkend over vier jaar vanaf de datum van de signalen.

Verschillende scenario’s

Een van de belangrijkste dingen bij beleggen en traden is het begrijpen van een breed scala aan resultaten, van extreem positief tot extreem negatief.

Deze grafiek zegt veel over economische verwachtingen

Halfgeleiders worden op verschillende manieren in de wereldwijde economie gebruikt, waaronder in tv’s, telefoons, computers en auto’s. Daarom kunnen we inzicht krijgen in de verwachtingen van de markt met betrekking tot toekomstige economische resultaten door de prestaties van halfgeleideraandelen (VanEck Vectors Semiconductor ETF (NYSE: SMH )) ten opzichte van de S&P 500 (SPDR S&P 500 (NYSE: SPY )) te volgen. Het hierboven weergegeven SPY-patroon is een kop en schouders of een omgekeerd hoofd en schouderspatroon. Van Stockcharts.com :

Als een belangrijk omkeringspatroon vormt de kop en schoudersbodem zich na een neerwaartse trend, waarvan de voltooiing een trendverandering markeert. Het patroon bevat drie opeenvolgende troggen waarvan de middelste trog (kop) het diepst is en de twee buitenste troggen (schouders) ondieper.

Het is gemakkelijk om een ​​bullish studie op lange termijn te beoordelen en te verwachten dat de markt elke dag, elke week en elke maand groen is. We weten allemaal dat de S&P 500 tussen de dieptepunt van oktober 2002 en oktober 2007 een enorme enge volatiliteit heeft meegemaakt , die dient als een waardevolle controle van de realiteit, zelfs als goede dingen gebeuren voor een lange periode in 2020.

Bron: Chris Ciovacco

Profiteren van zowel stijging als daling

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *