DAX: grote beweging op komst

Het nieuwe jaar is begonnen en de financiële markten zijn al volop in beweging. In dit artikel kijken we naar de Duitse aandelenindex, de DAX, en wat de indicatoren ons vertellen over mogelijke toekomstige bewegingen.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Eerste Handelsweken De eerste twee handelsweken van het jaar zijn voorbij. Twaalf maanden geleden hadden we de beste jaarstart in de geschiedenis. Dit jaar is de DAX daar ver van verwijderd, want de aandelenindex staat momenteel iets onder het nulpunt.

Marktstemming Gezien de geweldige eindejaarsrally sinds eind oktober en de nog steeds optimistische beursstemming (bijvoorbeeld de enquête van de American Association of Individual Investors), is de hobbelige start van het jaar geen echte verrassing.

Volatiliteitsimpuls

Wat op korte termijn interessant is, is dat het “heen en weer” van de afgelopen dagen ertoe heeft geleid dat de Bollinger Bands op dagbasis extreem sterk zijn samengeknepen. In het verleden was deze constellatie regelmatig de ideale voedingsbodem voor de volgende trendimpuls.

Toekomstige Bewegingen De grenzen van de volatiliteitsindicator liggen momenteel op 16.828 en 16.555 punten. De beschreven geleiders komen goed overeen met de dynamische kaars van afgelopen donderdag. Daarom kunnen beleggers zich cyclisch positioneren in geval van een uitbraak, waarbij de volatiliteit waarschijnlijk zal toenemen in zuidelijke richting.

Conclusie Hoewel de DAX een trage start van het jaar heeft gehad, wijzen de indicatoren op een mogelijke volatiliteitsimpuls. Beleggers moeten alert blijven op mogelijke uitbraken en hun posities dienovereenkomstig aanpassen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.