DAX: Er ontbreken nog 20 punten

Met de huidige consumentenprijsgegevens uit de Eurozone en de VS hoopt de markt op verdere bevestiging dat de inflatie de juiste kant op gaat. Voortdurend dalende cijfers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan wekken in ieder geval de hoop dat de centrale banken succes hebben met hun verkrappingsmaatregelen, zonder de economie te veel af te remmen.

Of de markt nu stijgt of daalt, bieden wij jou de mogelijkheid om moeiteloos te profiteren van ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder enige verplichtingen. Til jouw beleggingen naar een hoger niveau! Vraag nu onze gratis brochure aan

Inflatie en PCE-indicator

Grote verrassingen zijn vooral zeldzaam bij de PCE-indicator (een maatstaf voor prijsveranderingen in persoonlijke consumptie-uitgaven), terwijl de daling van de gegevens voor de Eurozone na de cijfers van gisteren uit Duitsland sterker dan verwacht zou kunnen zijn.

OPEC-onderhandelingen en olieprijzen

Belangrijk voor de prijsontwikkeling in de komende weken zal ook de uitkomst van de OPEC±onderhandelingen zijn. WTI-olie (een benchmark voor olieprijzen) is hersteld van het dieptepunt van de maand met ongeveer zeven procent, maar ligt nog steeds ongeveer 17 procent onder het hoogste punt van het jaar eind september.

Goudprijzen

Ook voor goud zullen de inflatiecijfers van vandaag van belang zijn, aangezien de recente prijsstijging dicht bij het recordhoogte is gestagneerd.

Individuele aandelen

Bij de individuele aandelen nemen in de vroege handel de aandelen van Deutsche Bank de leiding en klimmen naar het hoogste niveau sinds maart. SAP profiteert van sterke cijfers van concurrent Salesforce (plus negen procent) en stijgt naar een recordhoogte.

Aspect Beschrijving
Korte termijn – Prognosehorizon Dagen tot weken
Huidige trend Zijwaarts/Opwaarts – Het dagelijkse prognosebereik heeft aan dynamiek verloren, maar wijst weer licht omhoog.
Laatste signaal Positief – Met het heroveren van de voormalige barrière rond 15.500/15.600 en de 200-dagenlijn (paars) is de korte- en middellange termijn situatie aanzienlijk verbeterd.
Vooruitzicht Midden in de week bewoog de DAX zich in het bovenste deel van onze dagelijkse spanwijdteprognose en overtrof het bereik aan het einde van de Xetra-handel met ongeveer 30 punten. Met de dynamische stijging stijgt de bovengrens vandaag naar ongeveer 16.300, de ondergrens ligt in het gebied van de laatst genoemde steunzone rond 16.000. Het genoemde open koersgat is nog niet definitief gesloten. Op het hoogtepunt klom de DAX kort na de start van Xetra naar 16.220, dus er ontbreken nog 20 punten om het gat (16.240) te sluiten. Met de ‘juiste’ inflatiecijfers zou het gat snel gevuld moeten worden, dan zou de weg vrij zijn tot 16.300.
Technische koersdoelen boven 16.529 – Recordhoogte 16.306 – Bovengrens van de dagelijkse spanwijdteprognose 16.140 / 16.240 – Koersgat
Technische koersdoelen onder 15.950 / 16.060 – Keerpunt in de late zomer / prijsniveau met het hoogste volume van het jaar (blauwe lijn) 16.027 – Ondergrens van de dagelijkse spanwijdteprognose 15.500 / 15.700 – 200-dagenlijn en bijkoopterrein in de eerste helft van het jaar

Conclusie

Of het ideale scenario van een zachte landing van de economie realistisch blijft, zullen echter pas de komende maanden laten zien. De markt blijft optimistisch, maar voorzichtigheid is geboden gezien de vele variabelen in het spel.

Bron: index-radar.de

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.