DAX bereikt 5e recordhoogte op rij: wat nu?

De Duitse aandelenindex, de DAX, heeft opnieuw een mijlpaal bereikt: vijf opeenvolgende dagen met een nieuw record. Gisteren steeg de index tot een all-time high van 17.606 punten. Zelfs het eerder voorspelde koersdoel van 17.600 punten, afgeleid uit eerdere handelspatronen, is nu behaald door de Duitse aandelenmarkt.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Is er nog meer stijging mogelijk?

Het bepalen van verdere doelen is niet eenvoudig. Een mogelijke benadering is via de DAX-koersindex, die nog steeds een potentieel van ongeveer 5% heeft (zie “HSBC Daily Trading” van 28 februari). Vertaald naar de prestatievariant komt dit neer op een koersdoel van 18.375 punten.

Risicobeheer en technische ondersteuning

Ondanks de aanhoudende opwaartse trend is het belangrijk om rekening te houden met risicobeheer. De RSI (Relative Strength Index) bevindt zich momenteel op bijna 76 in het dagelijkse tijdsbestek, wat aangeeft dat de markt oververhit raakt.

Dit benadrukt het belang van een goed money management. Een eerste ondersteuningsniveau bevindt zich rond de 17.400 punten, waar horizontale markten samenkomen. Maar nog belangrijker is de recente opwaartse gap tussen 17.280 en 17.158 punten. Deze technische ondersteuning is cruciaal, vooral gezien het optimistische sentiment.

Volgens de meest recente enquête van de American Association of Individual Investors (AAII) is slechts 21,3% van de Amerikaanse particuliere beleggers “bearish”, terwijl 46,5% bullish is.

Conclusie

Kortom, het behouden van winsten en het beperken van verliezen blijft de sleutel tot succesvol beleggen in deze dynamische markt. De DAX blijft stijgen, maar voorzichtigheid en goed risicobeheer zijn essentieel om de winst te behouden en de volatiliteit te beheersen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.