DAX: belangrijk niveau in focus

De Duitse DAX-index begon gisteren de week met een positieve noot, met een winst van 0,3% op de eerste handelsdag van juli. Vanuit seizoensperspectief is de start van het derde kwartaal immers een van de beste handelsdagen van het hele jaar.

Seizoensgebonden factoren en verkiezingsjaar in de VS kunnen de DAX verder stuwen
Naast de seizoensgebonden factoren, kan de DAX ook profiteren van de cyclische rugwind in combinatie met de Amerikaanse verkiezingsjaren. In verkiezingsjaren presteert het derde kwartaal traditioneel sterker dan gemiddeld. Dit maakt het zelfs de beste periode van drie maanden binnen het verkiezingsjaar.

Een belangrijke koersbeweging staat voor de deur

Dankzij deze ontwikkeling testte de aandelenbarometer de combinatie van de 50-dagenlijn (momenteel op 18.391 punten) en de bovengrens van een potentiële consolidatievlag (momenteel op 18.399 punten). Als de uitbraak succesvol is, ontstaat er een nieuw, procyclisch koopsignaal.

Een succesvolle uitbraak boven dit niveau kan leiden tot een nieuw, procyclisch koopsignaal. In dat geval zou de DAX op weg kunnen zijn naar nieuwe records, met de vorige all-time high van 18.893 punten weer in het vizier.

Beleggers letten op kritisch niveau
Het is echter belangrijk om te beseffen dat de DAX boven de 18.000 punten moet blijven om de kans op verdere stijging te behouden. Een daling onder dit niveau kan de opwaartse trend breken.

Conclusie
De DAX staat op het punt van een belangrijke koersbeweging. Beleggers houden de 18.391 punten en 18.000 punten nauwlettend in de gaten. Een succesvolle uitbraak kan leiden tot nieuwe records, terwijl een daling onder de 18.000 punten de opwaartse trend kan breken.

Bron: HSBC

1 gedachte over “DAX: belangrijk niveau in focus”

  1. Peter Sauerbier

    Nico Bakker,
    Is wat sceptisch er over de DAX.
    Door de aanwezigheid van VW , en BMW en Mercedes versus BYD , ben ik ook wat sceptisch er over de DAX.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.