EUR/USD: belangrijke beweging op komst

De markt voor het EUR/USD valutapaar vertoont momenteel opvallende signalen die wijzen op een potentiële uitbraak en nieuwe trendimpuls in de tweede helft van 2024. De extreem smalle jaarlijkse high-low range en de krappe Bollinger Bands creëren een omgeving waarin een significante prijsbeweging waarschijnlijk is. Beleggers dienen deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en te anticiperen op een potentiële trendomslag.

Historisch lage fluctuatiemarge

Medio juni was de jaarlijkse high-low range van EUR/USD slechts iets meer dan 4 US dollarcent, met een high van USD 1,1046 en een low van USD 1,0599. Dit is aanzienlijk lager dan de historische fluctuatiemarge van iets meer dan 8 US dollarcent. Deze daling in volatiliteit is opvallend en wijst op een potentiële verandering in de marktbewegingen. De huidige koers van EUR/USD bevindt zich rond de 1,08 USD.

Krappe Bollinger Bands
De Bollinger Bands, een technische indicator die de volatiliteit meet, zijn momenteel nog nooit zo krap geweest in dit millennium (zie grafiek). De bovenste band bevindt zich momenteel op 1,1067 USD en de onderste band op 1,1067 USD. Dit suggereert dat een significante uitbraak op handen is. In het verleden werden dergelijke krappe Bollinger Bands vaak gevolgd door een sterke trendbeweging.

Potentiële beleggingsverrassing
We zouden een doorbraak van de bovenste of onderste band daarom niet interpreteren als anticyclisch, maar als het startsignaal voor een nieuwe trend. Onder het motto “Vola is dood, leve vola!” is het valutapaar EUR/USD een kandidaat voor een potentiële beleggingsverrassing en een nieuwe trendimpuls in de tweede helft van 2024.

Conclusie
De huidige marktcondities voor EUR/USD wijzen op een potentiële beleggingsverrassing in de vorm van een significante trendomslag in de tweede helft van 2024. Beleggers die deze ontwikkelingen nauwlettend volgen en tijdig handelen, kunnen profiteren van deze potentiële beleggingskans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.