Rational: een tip voor het derde kwartaal

Rational AG is een vooraanstaand Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in professionele keukenapparatuur, met een sterke focus op combisteamers. Hun innovatieve producten worden wereldwijd gebruikt in diverse commerciële settings zoals restaurants, hotels, zorginstellingen en scholen.

Seizoensgebondenheid van Rational

Cyclische en seizoensgebonden factoren spelen een belangrijke rol bij de prestaties van aandelen, zoals bij Rational. Sinds het begin van dit millennium heeft het aandeel consistent gepresteerd met een gemiddelde stijging van 7,5% tussen eind juni en begin september. Dit seizoenspatroon heeft een succespercentage van 66,7% laten zien gedurende 16 van de 24 jaren sinds 2000.

Grafische Ondersteuning en Technische Analyse

De solide prestatie van Rational wordt ondersteund door een duidelijk grafisch patroon: een omgekeerde schouder-kop-schouder formatie, die vaak een trendomkeer aangeeft. Deze formatie is geïdentificeerd sinds het aandeel steeg boven EUR 700 (huidige koers: 767,50) . Volgens technische analyse suggereert dit patroon een potentieel om verder te stijgen tot ongeveer EUR 1.033,50 op lange termijn, de vorige hoogste waarde bereikt in augustus 2021.

Vooruitzichten voor Q3 en Langetermijnanalyse

Voor Q3 biedt de seizoensgebondenheid een optimistisch scenario, met de mogelijkheid om een nieuw jaarhoogtepunt boven de EUR 850-grens te bereiken. Voor het behoud van deze gunstige positie is het cruciaal dat het aandeel niet onder de belangrijke uitbraakzone van EUR 700 daalt.

Conclusie

Rational vertoont sterke seizoensgebonden trends die historisch gezien consistent zijn gebleken. Met ondersteuning van technische analyse lijkt het aandeel goed gepositioneerd voor verdere groei in Q3 en mogelijk op lange termijn.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.