Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Charles Nenner: Dow Jones naar 5.000

Een belangrijke top in de markt is gezet en vanaf hier zal het lager gaan. Verkoop oplevingen om te verkopen. We gaan een langzame daling zien die pas in het derde kwartaal van 2017 echt op gang komt die tot 2020 of 2021 kan duren. De Amerikaanse beursgraadmeter Dow Jones kan daarbij naar 5.000 punten (nu 17.640 punten), een daling van ruim 70%.  De tweede helft van dit jaar zal eveneens zwak zijn maar niet DE klap. Dat zegt cyclusanalist Charles Nenner (1951).

Hij ontwikkelde zijn cyclesysteem in de afgelopen drie decennia en werkte als technisch analist en adviseur voor onder meer Merrill Lynch, Rabobank en Goldman Sachs. In 2001 richtte hij het Charles Nenner Research Center op waarmee hij onafhankelijke research verzorgt voor hedge funds, banken, brokers, family offices en individuele klanten. Nenner’s systeem gebruikt cycli, golven en target algoritmes in een technisch model dat meer dan 200 indicatoren combineert. De basis van het model is het feit dat beurskoersen in cycli bewegen. In zijn analyses geeft hij zowel het tijdstip van een verwachte omslag als het bijbehorende target.

Nenner verwacht dat de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, tweemaal zal verhogen: in september en daarna in december. De Amerikaanse dollar blijft volgens hem sterk omdat in Amerika de rente stijgt en in Europa juist daalt. De Amerikaanse economie is nog steeds sterker dan die van Europa. Een sterke dollar betekent echter dat de winsten van bedrijven onder druk staan. “Als de dollar verder stijgt dan zullen de aandelenmarkten bijna zeker dalen”, aldus Nenner.

De analist is negatief op de goudprijs. We hebben bijna de top bereikt en zijn koersdoel is $1.187 per ounce. Als deze steun houdt, dan kunnen we een rally zien. Als de Fed de rente verhoogt, dan is de opwaartse potentie beperkt. Hij raadt mensen aan om in kleine panden te investeren.

Beluister hieronder het hele interview:

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

9 gedachten over “Charles Nenner: Dow Jones naar 5.000”

 1. Nenner, verwacht dat de centrale banken de rente laten stijgen?
  Maar in welk timeframe… niet in de nabijetoekomst denk ik 🙂

 2. Centrale banken kunnen geen rente laten stijgen.. Ze zijn volgend in wat de rente is op dat moment, dus een stijging van rente zal pas plaatsvinden als de daadwerkelijke rentemarkt stijgende is.
  Nenner heeft met z’n cycli vaker goede uitspraken gedaan, maar is even vergeten dat rente ook in cycli beweegt…

  Dit ‘idee’ van Nenner is al een paar jaar oud, en heb zomaar het gevoel dat ie het wat aangevuld heeft met Robert Prechter z’n werk, die data’s komen vrijwel overeen met die van hem..Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen.
  Maar in kleine pandjes investeren?.., het blijft vastgoed..

 3. Door een eventuele Brexit heeft Yellen de rente niet kunnen verhogen. Er zit momenteel veel angst in de markt en Goldman Sachs ziet dat er veel geld uit de beurs wordt gehaald. Goldman Sachs heeft altijd gelijk. Deze bank verdiend in slechte tijden juist het meest. Draghi wil bij een Brexit extra maatregelen nemen. Wie weet wordt de rente dan wel negatief.

 4. Goldman Sachs zal zelf ook onderuit gaan in deze aanstaande crisis, net als meer financieel gerelateerde bedrijven.. Het is niet alleen dat indexen, als de Dow, een flinke stap terug doen, maar het complete financiele gebeuren eromheen, welk de tik van de eeuw krijgt.

  Nenner legt de focus op de Dow, maar er is meer. Zo is hij bijvoorbeeld ‘vergeten’ dat deflatie overal al is doorgedrongen, en niets is zo funest als deflatie, en uitbreidende deflatie..

  Met andere woorden, het artikel kan gezien worden als waarschuwing voor iets groots, ook al wordt het niet zo gebracht..

 5. Vandaag gaan de beurzen flink omhoog. Ik was juist met het grootste deel langs de kant gaan staan. Geert Schaaij was ook onderwogen gegaan. Vreemde move up vandaag. Ik dit pas na de uitslag verwacht. De beurs wil kennelijk toch omhoog!

 6. Vanuit technisch oogpunt voor de AEX een heel normaal verloop, welk ook nog een vervolg neerwaarts heeft.. Brexit, of niet, kun je gewoon achterwege laten, dat is geen issue voor een markt, patroonvorming wel..

 7. dit gaat nog veel hoger.
  AEX gaat op zeker nog door de 510

  0% rente op de nederlandse 10 jarige staatslening…..of DSM / RD / UN / ELS / BOS / KPN…..
  Dan is 2% dividend rendement al veel.

  Waar kiest u dan voor?
  Het zullen dan toch de aandelen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.