Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Apple kan 50% omhoog

De verkoop van de Iphone 7 serie zal matig zijn maar de volgende versie Iphone 8, wordt een kaskraker in 2017. Dat schrijft analist Kulbinder Garcha van zakenbank Credit Suisse. Het koersdoel van $150 werd herhaald. De koers van Apple noteert thans op $98. Dat betekent een opwaarts potentieel van ruim 50%. De nabije toekomst is echter onzeker. Iphone 8 zal uitgerust zijn met significante vernieuwingen waardoor velen dat toestel willen hebben. Garcha verwacht onder andere een OLED scherm en en draadloos opladen functionaliteit.

De sterke vraag zal ook leiden tot een hogere verkoopprijs. Hij verwacht dat de gemiddelde verkoopprijs zal stijgen van $653 voor Iphone 7 naar $667 voor Iphone 8 . “Rekening houdend met de hogere onzekerheid van de huidige productencyclus zijn er toch aanwijzingen voor een solide rendement”, aldus Garcha.

Hoewel hardware nog steeds voor het grootste deel van de omzet zorgt (65%), wordt software en diensten een steeds belangrijker onderdeel omdat de hardware markten verzadigd raken. In het vorige kwartaal was de omzet van de divisie diensten hoger dan van de Ipad en Mac. De technologiegigant meldde een daling van de iPhone-verkopen en analisten verwachten voor dit fiscale jaar een eerste stagnatie van de iPhone-omzet.

De koers van Apple is de afgelopen drie maanden met 6,8% gezakt en ruim 23% op jaarbasis. Daarmee presteerde het aandeel slechter dan de beursgraadmeter Dow Jones die in de afgelopen drie maanden met 2,5% is gestegen en 0,6% op jaarbasis in de min staat.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *