Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Brexit biedt enorme koopkans

Het is zover: het onverwachte is uitgekomen. Het Brexit-kamp heeft gewonnen in het Britse referendum over lidmaatschap van de Europese Unie. De markten maken een snoekduik en de Britse Pond heeft het laagste niveau in 30 jaar bereikt. De AEX daalde met 10%. Eerder refereerde ik al aan de uitspraak van Warren Buffett: “Wees hebberig als de markt angstig is, en angstig als de markt hebberig is”.

Ik schreef in mijn vorige artikel: “Bij een daadwerkelijke Brexit kunnen de beurzen mogelijk enkele procenten zakken maar dat kan een mooi koopkans opleveren. Een tot twee weken na de Brexit zullen vele onzekerheden weggenomen zijn. Groot-Brittannië zal net zoals de Noorwegen en Zwitserland lid zijn van de Europese vrijhandelsassociatie. Het Verenigd Koninkrijk is daarnaast geen lid van de eurozone en heeft de Europese eenheidsmunt niet ingevoerd dus de mate van financiële verstrengeling is beperkt.”

Historisch boden zulke dalingen in de periode mei-augustus koopkansen en beleggers kunnen hiervan profiteren. Wat is uw mening?

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

2 gedachten over “Brexit biedt enorme koopkans”

  1. Vandaag een enorm bloedbad. De beurzen moeten eerst richting gaan keuzen. Als het een bearmarket wordt, dan kun je het beste de aandelen verkopen. Volumes vandaag enorm. Wachten hoe het volgende week wordt. Het is nu veel te riskant op de beurzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.