Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beurzen zijn sterk gedaald. Is dit een instapmoment ?

Wij hebben u in diverse artikelen gewaarschuwd voor een stevige beurscorrectie.  Zo steeg de DAX, de Duitse beursgraad meter in zeven dagen met 10% en zou het een zeldzaam kans zijn om short te gaan. Onze verwachtingen kwamen uit. Gisteren kelderden de koersen. De leidende Duitse index verloor meer dan 4 procent, de Dow Jones daalde met bijna 7 procent. Er waren geen winnaars in beide indexen.

Een sombere economische beoordeling door de Amerikaanse Federal Reserve en de angst voor een tweede golf van corona hebben investeerders op Wall Street verdreven. De leidende index, de Dow Jones Industrial, daalde donderdag met 6,90 procent naar 25.128,17 punten en stond daarmee op het niveau van eind mei. Dit was het grootste dagelijkse verliespercentage op slotkoersbasis sinds maart. Ondertussen zou de Dow bijna onder de 25.000 zijn gezakt. Uiteindelijk daalde de marktbrede S&P 500 met 5,89 procent tot 3002,10 punten.

Wij hebben met ons handelssysteem flink geprofiteerd van deze daling. Onze robot kan geld verdienen met zowel stijgende als dalende koersen. Dit jaar staan we dan op een rendement van ruim 100%.  Beleggers kunnen zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

De wind op de aandelenmarkten is gekeerd, de Dax trekt aanzienlijk aan, net als de Amerikaanse futures. Een blik op de statistieken laat zien dat investeerders nu inderdaad kunnen hopen op een krachtig herstel.

Na een aanvankelijke wild heen en weer, heeft de Dax blijkbaar zijn weg gevonden. Tegen de middag steeg de leidende Duitse index met 1,5 procent tot 12.147 punten. Beleggers keren nu terug naar het gedrag dat ze hadden geoefend vóór de inzinking van gisteren: koop de dip is het motto. Dit is een heel sterk signaal van de Dax-stieren/

De borden staan ​​ook op Wall Street op groen. De futures op de leidende index Dow Jones Industrial Average wint momenteel 2,4 procent. De futures van de S&P 500 stijgt met 2,1 procent.

Hoe duurzaam is het herstel ?

Is het slechts een technische tegenbeweging na de bittere verliezen van de vorige dag en gaat het binnenkort weer bergafwaarts? Of was de inzinking van gisteren slechts een kleine tegenslag en zullen de beurzen snel hun opwaartse trend hervatten?

Een blik op de statistieken van de marktbrede S&P 500 is in dit opzicht behoorlijk verhelderend. De S&P 500 zakte donderdag met 5,9 procent. Een dagelijks verlies van 5 procent of meer is sinds 1952 slechts 28 keer voorgekomen in de geschiedenis van de S&P 500, waarvan 5 de afgelopen drie maanden, de rest tijdens de financiële crisis, volgens de Bespoke Investment Group.

Gemiddeld steeg de S&P 500 de dag na zo’n inzinking met 2,1 procent. De kans op stijgende prijzen is 81,5 procent. Deze statistiek is vooral interessant voor investeerders met een middellange tot lange termijn focus: een jaar na zo’n dia was de S&P 500 gemiddeld 18,9 procent hoger. De kans op een koersverhoging is maar liefst 82,6 procent.

Angsten en feiten

Puur statistisch gezien zijn dit vandaag absoluut inkoopprijzen. De fundamentele situatie is moeilijker te beoordelen: worden de VS echt geconfronteerd met een tweede golf van corona? Zal de economie meer W-vormig dan V-vormig herstellen? Deze angsten waren verantwoordelijk voor de inbraak van gisteren.

Maar investeerders mogen niet vergeten de positieve feiten te zien, inclusief de enorme pakketten voor fiscaal en monetair beleid die wereldwijd worden opgeheven. Bovenal zal de geldstroom van de centrale banken, deze enorm hoge, historisch ongekende liquiditeit, de aandelenmarkten blijven stimuleren. Door de corona-crisis worden aandelen nog machtiger dan ooit tevoren.

Kaarttechniek biedt oriëntatie

Vanuit een grafiekperspectief is het bijzonder spannend of de Dax vandaag of op de komende handelsdagen zijn 200- dagenlijn (momenteel op 12.141 punten) zal kunnen heroveren. Als dat lukt, zouden de vooruitzichten op middellange tot lange termijn voor de leidende Duitse index weer aanzienlijk opfleuren.

Omgekeerd geldt ook: alles wat eronder gebeurt, is meer een technische tegenbeweging.

Het is nog onduidelijk hoe deze handelsdag zal eindigen. Het is mogelijk dat het herstel vandaag al aan de gang is. Maar het is ook mogelijk dat Dax en Dow in het rood sluiten.

In dit geval zou een typische paniek op vrijdag en maandag met een opleving op “Turnaround Tuesday” het meest waarschijnlijke scenario zijn. Dinsdag is de beursdag met de hoogste kans op stijgende prijzen.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Met gemak beleggen en een mooi rendement. Ons handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 35.750 (per 27 maart 2020) behaald. Dat is een rendement van 410%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *