Beleggersgoeroe waarschuwt voor stevige beurscorrectie

De legendarische beleggersgoeroe Jeremy Grantham (81) waarschuwt voor een stevige beurscorrectie. Hij wantrouwt het optimisme op de beurzen en heeft de beurs grotendeels verlaten.

“De koers-winstverhouding op de Amerikaanse aandelenmarkt zit in de hoogste 10 procent van de geschiedenis. De economische ontwikkeling van de VS is in de slechtste 10 procent, misschien zelfs de slechtste procent, in de geschiedenis. Bovendien is alles onzeker, misschien zelfs eenmalig.”

En dus verandert de investeringsgoeroe Jeremy Grantham zijn laatste brief aan aandeelhouders in een waarschuwingsbrief. Grantham is altijd nogal voorzichtig geweest, dus het is geen verrassing dat hij niet betrokken raakt bij de feeststemming op de aandelenmarkten. In de onlangs verschenen “Quarterly Letter” van zijn investeringsmaatschappij GMO komt hij tot de conclusie: “Dit is duidelijk een van de meest indrukwekkende mismatches in de geschiedenis.”

En dus kondigde GMO – met een goed beheerd vermogen van $ 60 miljard – nu aan dat het het aandelenbelang had verlaagd: van 55 naar slechts 25 procent. Grantham zegt dat de hele situatie onzeker is – het enige dat zeker is, is dat de kosten van het coronavirus nog niet tot uiting komen in de aandelenkoersen.

Jeremy Grantham  is een van die investeerders die een ‘goeroe-status’ hebben gecreëerd door verschillende bubbels en crises correct te voorspellen; Zo waarschuwde de 81-jarige Brit in 2000 voor de dotcom-zeepbel en in 2007 voor de opkomende financiële en kredietcrisis.

In de huidige situatie ziet Grantham vooral één ding : fundamentele onzekerheid. Het lijkt echter duidelijk dat een snel herstel van de economie onwaarschijnlijk is –  “een V-vormig herstel lijkt een verloren hoop”. Zelfs als er snel een vaccin tegen Covid-19 zou worden gevonden, zei Grantham , zouden er diepe economische wonden zijn.

Op dit moment zouden de aandelenkoersen in het beste geval grotendeels zijn meegewogen. En mocht de economische ontwikkeling worden gedempt – bijvoorbeeld omdat vaccinatie langer duurt, dan zijn er op bijna alle aandelenmarkten forse verliezen te verwachten. Kortom: al met al wordt men op de beurzen geconfronteerd met een onaantrekkelijke risico / rendementsverhouding.

Beste belegger is dit wat u zoekt? Geld verdienen in zowel stijgende -als dalende markt zonder er veel tijd aan te besteden ? Ons handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 35.750 behaald. Dat is een rendement van 410%. Vraag hier de gratis brochure aan.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.