Beleggers wachten op cijferregen

Beleggers kijken uit naar de start van de winstresultaten van mega-captechnologiebedrijven. Bezorgdheid over de verspreiding van de Delta-variant houden ook aan.

Contracten op de S&P 500 gingen omlaag nadat de blue-chip-index tijdens de reguliere handelsdag op maandag een recordsluiting en intraday-high bereikte. Dow-futures daalden ook, terwijl Nasdaq-futures weinig veranderden. Chinese aandelen die in de VS genoteerd zijn, daalden dinsdag verder, met aandelen van bedrijven als Alibaba (BABA) en Baidu (BIDU) die elk lager gingen, te midden van speculatie dat een breed optreden van de regelgeving in China zou kunnen leiden tot Amerikaanse beperkingen op investeringen in Chinese bedrijven.

Vandaag zullen beleggers kwartaalresultaten ontvangen van bedrijven als Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) en Microsoft (MSFT), of enkele van de zwaarst gewogen aandelen in de S&P 500. Deze komen na een sterke resultatenseizoen in het tweede kwartaal, waarbij het verwachte groeipercentage voor de totale S&P 500-winst per aandeel schommelt op meer dan 74%, of de hoogste sinds 2009, volgens FactSet. En in de afgelopen week hebben grote technische namen, waaronder Snap (SNAP), Twitter (TWTR) en Tesla (TSLA) resultaten gepost die de schattingen ruimschoots overtroffen, wat het optimisme rond de komende rapporten vergroot.

Sylvia Jablonski, mede-oprichter en chief investment officer van Defiance ETF’s: “Ik denk gewoon dat deze bedrijven zoveel meer zijn dan een jaar geleden, en dat ze klaar staan ​​om te blijven groeien.”

“Ik denk dat dat deze technologieaandelen , de namen die deze week rapporteren, nog een goede 10% te gaan hebben voor de rest van het jaar. En ze zijn tot nu toe echt traag geweest, dus ik denk dat het nog steeds een goede kans is om in te stappen.”

De zorgen over het verdere groeipad blijven ook bij beleggers aanhouden, vooral gezien de recente toename van de verspreiding van de Delta-variant. De economen van Goldman Sachs verlaagden maandag hun prognose voor de groei in het derde en vierde kwartaal, daarbij verwijzend naar het risico dat een tragere terugkeer van de activiteit in de dienstensector zou leiden tot een sterker dan verwachte groeivertraging.

Andere economen bleven echter optimistischer

“We denken niet dat je een zeer scherpe groeivertraging ziet. We denken dat de consumentuitgaven solide blijven”, vertelde Matthew Luzzetti, senior econoom bij Deutsche Bank, aan Yahoo Finance. op maandag.

“Er zijn ongetwijfeld zorgen over de groei, er zijn ongetwijfeld zorgen over de Delta-variant die de komende maanden overgaat in de economische activiteit”, voegde hij eraan toe. “Maar op dit moment beschouwen we dat als een neerwaarts risico. We hebben echt nog steeds een basislijn met zeer robuuste groeivooruitzichten, in ieder geval voor de rest van dit jaar.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.