Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers bang om niet te beleggen

Naarmate de aandelenkoersen verder stijgen werden vermogensbeheerders ook sceptischer en waarschuwden voor een correctie die onvermijdelijk zou zijn. Het blijkt dat sommige van hen weer i in de markt stappen omdat ze bang zijn om de boot te missen.

Dat blijkt uit een onderzoek van zakenbank Bank of America Merrill Lynch. Vermogensbeheerders die verantwoordelijk zijn voor meer dan £ 400 miljard, houden gemiddeld slechts 4,4 procent van hun portefeuilles in contanten aan. Dit is het laagste percentage sinds oktober 2013, wat suggereert dat de vrees voor een correctie afneemt. Het kan er ook op wijzen dat ze buigen van de druk van beleggers die een aanzienlijk rendement blijven verwachten.

De cijfers tonen aan dat sinds begin 2013 de gemiddelde kaspositie is gestegen (van een dieptepunt van ongeveer 3,5%) in lijn met de stijging van de S & P 500, een belangrijke Amerikaanse index die wordt gezien als de wereldwijde beursgraadmeter.

Tegen het einde van 2016 begonnen de wereldwijde beheerders hun kaspositie echter te verminderen, terwijl de markten nog steeds stegen. Kasgeld ligt nu onder het langetermijngemiddelde van 4,5, terwijl de S & P 500 op recordhoogtes staat.

Adrian Lowcock van Architas, de fondsengroep van Axa, zei: “Zodra managers hun blootstelling aan contanten verhogen, kan de markt een zeer oncomfortabele plek zijn, vooral wanneer markten nieuwe hoogtepunten blijven bereiken. In dergelijke situaties kan een vermogensbeheerder meer geld verliezen door te wachten dan door een eventuele correctie. Als ze van gedachten veranderen en terugkeren in de markt, dan kunnen ze zowel de gemiste rendementen als een correctie die ze juist probeerden te vermijden voor kiezen krijgen.”

Wat kunt u doen ?

Veel particuliere beleggers staan voor dezelfde opgave  als de vermogensbeheerders. Het is moeilijk om correctie te voorspellen. Pessimisten voorzien sinds 2009 een krach. Er wordt meer geld verloren om te voorspellen dat er een correctie of daling komt dan dat er aan verdiend wordt.  Wij hebben een automatisch handelssysteem ontwikkeld die het prima doet. Er wordt volgens een bepaald algoritme ingespeeld op een stijging dan wel daling van de DAX, de Duitse beursgraadmeter. Het startkapitaal is aangegroeid van € 7.000 in juni 2015 naar € 21.888 nu. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Beleggers bang om niet te beleggen”

  1. Avatar

    Het is wel geinig dat een een schilderij, kunstwerk, hier gebruikt wordt want de laatste tijden gaan deze als zoete broodjes over de toonbank, en de vraag ernaar is ook al zeer groot. Het schilderij geeft al aan waar het staat!

    Aan deze happening valt af te leiden dat aandelenbeurzen tegen het eind van hun bullmarkt aanlopen. Sterker nog ,zo’n happening gebeurt alleen maar tegen het einde van bullmarkten, geloof dat geen enkele belegger dat weet of doorheeft…

    Bang om te beleggen, als de rijke, of rijkeren, kunstwerken zien zitten zul je bang moeten zijn ja…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *