AEX zet hogere bodem neer

Vrijdag was een hectische dag op de bodem. De Duitse DAX verloor binnen een anderhalf uur 259 punten op nieuws dat de Oekraïense strijdkrachten een aantal Russische gepantserde voertuigen op Oekraïens grondgebied hadden beschoten en een deel ervan vernietigd. Dat bericht werd later door Rusland en de Verenigde Staten ontkend. De vrije val die deed denken aan de flashkrach van 6 mei 2010. Op die dag voltrok zich een bizarre crisis op de Amerikaanse aandelenmarkt. De Dow Jones maakt in enkele minuten een duikeling van ongeveer 1000 punten om zich vervolgens snel weer te herstellen. Het is de grootste puntendaling binnen één dag in de geschiedenis van de Dow Jones en de op een na grootste schommeling in de index aller tijden. The Crash of 2:45 was niet voor iedereen rampzalig.

Vrijdag herstelden de beurzen weliswaar maar het verloren terrein werd niet ingelopen. Technisch van belang is dat er een hogere bodem is gevormd. Daarmee lijkt een verder herstel van de AEX aannemelijk. Eerste richtpunt zijn 404. Bij een stijging boven de 407 kan de opmars versnellen en is het gevaar voor een verdere daling afgenomen.

AEX 18 augustus 2014
AEX 18 augustus 2014

9 gedachten over “AEX zet hogere bodem neer”

  1. Beste Satilmis,

    Waaruit blijkt eigenlijk een opmars en waaruit blijkt dat een stijging boven de 407 de opmars kan versnellen? Daar is in de grafiek niets over te vinden namelijk.

  2. Satilimis, dat is geen antwoord op mijn vraag, en je ‘retrace’ is ook nergens te vinden in de grafiek..

    Kan het zijn dat je op ‘gevoel’ bezig bent, in plaats van met de grafiek? Maar waarom plaats je dan een grafiek eigenlijk….

  3. Je doet dus niets met de grafiek Satilmis,simpel. Daarom heb ik dus ook nog geen antwoord op mijn eerste bericht, daar kun je toch gewoon eerlijk in zijn om het toe te geven?

  4. Satilmis, dat zal gerust, maar uit de grafiek zelf blijkt dat niet. Buiten een moving average om staat er verder geen informatie, waar dat wel verwacht wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.